De allerlaatste blog.

Epiloog — En dan is het een keer tijd om alles af te ronden.

In overleg met stichting “Toekomst voor Thomas”  is besloten om de stichting op te heffen. Twee jaar nadat onze held uit ons midden is genomen. Hierbij komt natuurlijk best wel wat kijken.  Gelukkig hoeven wij ons daar niet in te verdiepen. Dat wordt geregeld door de stichting. Waar wij ons wél mee bezig hebben gehouden, is wat er met het geld gaat gebeuren dat over is, zo’n € 50.000,-. Die vraag kregen wij een hele tijd geleden al en Joan en ik hebben daar heel goed over nagedacht, want het geld is door velen gedoneerd. Van cupcakes en armbandjes verkopen tot kerstdonaties, van een fair, tennisclinic tot een groots benefietconcert. Het was hartverwarmend om te weten dat er zoveel mensen betrokken waren bij de strijd van onze Thomas.  We vinden daarom ook dat dat geld, wat eigenlijk voor Thomas bedoeld was, een hele goede bestemming moet krijgen.  Alle doelen die we gekozen hebben, hebben een link naar/met Thomas.

De verdeling is als volgt:

€25.000,- naar Villa Joep, onderzoek blijft nodig!!!

villa joep

€ 10.000,- naar de Cliniclowns, omdat Thomas zo ontzettend vaak opgefleurd is door Bibi en Jopie.

cliniclowns

  € 3.000,- naar de VOKK  t.b.v. de kanjerketting, deze ketting heeft veel emotionele waarde en Thomas zijn verhaal is ermee verteld.

vokk

kanjerketting

  € 3.000,- naar het RMD huis in Nijmegen, want we hebben daar heel wat uurtjes doorgebracht. Deze vrijwilligers kunnen het gebruiken!

rmcdonaldhuis

€ 2.500,- naar Villa Pardoes, zodat een ander gezin een mooie en bijzondere week kan beleven ondanks alle ellende die ze meemaken.

villapardoes

€ 2.000,- naar Stichting Opkikker, een mooie organisatie van veel vrijwilligers. Een uitje voor het hele gezin, dus waar ook brussen in de watten gelegd worden. En de ouders worden op deze dag ontlast en mogen genieten van een dagje zonder zorgen.

opkikker

€ 2.000,- naar Make a Wish, omdat Thomas zijn droom in vervulling is mogen gaan. Dat wensen we andere kinderen ook toe.

make a wish

En als laatste € 2.500,- naar Jan Wisse, één van de mensen van onze stichting en oom van Thomas. Natuurlijk is dat geld niet voor hemzelf, maar als donatie voor de fietstocht waar hij zich al een  jaar op aan het voorbereiden is. Jan vertrekt volgende week naar Italië, waar hij bijna 1000 kilometer gaat fietsen voor Kika. Op de sterfdag van Thomas zal hij over de finish komen. Kijk eens op www.girodikika.nl/jan-wisse Wij wensen hem heel veel succes!

girodikika

                              kika

 

 

Na twee jaar, kijken we terug op een roerige tijd, een tijd van vallen en opstaan. En vooral dóórgaan. Voor Jasper en Michiel, maar ook voor onszelf. We hebben ons leven weer redelijk op de rit. Ieder met een nieuwe relatie, wat de pijn een beetje verzacht. Maar de pijn die je voelt als je een kind verliest, zal nooit verdwijnen. Hij is er altijd, soms wat meer, soms wat minder. Het besef dat Thomas écht nooit meer terugkomt, dat andere kinderen van zijn leeftijd gewoon door gaan, de Communie doen, de vierdaagse lopen, etc. die situaties blijf je houden. Het wordt alleen maar meer. En Jasper en Michiel worden ouder en missen een maatje dat de verbindende factor was. Zij zoeken nog steeds een weg met z’n tweetjes…. Ook zij ervaren het verlies, weliswaar op hun manier, maar o zo duidelijk en soms hartverscheurend. Komend jaar zal er een dag komen dat Michiel Thomas voorbij gaat in leeftijd.. Thomas, onze lieve Kanjer van bijna 6….voor altijd 5. Lieve mensen, we gaan stoppen met deze blog. De website zal nog online blijven, maar met het ontbinden van de stichting, stopt ook het schrijven. We hebben voor onszelf een heel mooi boek gemaakt, waarin alle blogs opgenomen zijn.

 

boek

Tot slot willen wij de mensen van de stichting “Toekomst voor Thomas” heel erg bedanken voor alle inzet die zij getoond hebben. Met veel betrokkenheid en toewijding zijn ze bezig geweest voor onze Thomas. Het (web)boek is gesloten, Thomas leeft voort in ons hart!

Veel liefs,  Joan en Charlotte

Jasper en Michiel

14 Kommentar

Filed under Blog

14 Reacties op De allerlaatste blog.

 1. Anouk Hein Nikki Levi Wess

  Jullie zijn kanjers…….
  Thomas vergeten we nooit…

  Xxx

 2. monique dolf finn en sem

  Mooi verwoord en mooi verdeeld , Thomas is en blijft een mooi mannetje met een heel speciaal plekje in ons hart ! Xx

 3. Marc, Monique, Maud en Milou Arts

  Weer heel erg mooi verwoord en wat een mooie verdeling van het overgebleven bedrag. Wat zullen al die instanties blij zijn met jullie donaties.

  Voor ons is en blijft jullie Thomas* een kanjer. Thomas* zal bij ons altijd een speciaal plekje in ons hart innemen.

  Voor jullie allemaal heel veel goeds toegewenst!

  Lieve groetjes van Marc, Monique, Maud en Milou Arts!

 4. Paul

  Mooi verwoord weer. De instanties zijn vast blij met jullie donaties. Zij zetten hun goede werk voort. Net zoals jullie voortgaan. Alle goeds!
  X
  Paul

 5. Fam Goumans

  Wederom prachtig verwoord en wat mooi hoe jullie het overgebleven bedrag de juiste bestemmingen hebben weten te geven, daar zullen de desbetreffenden erg blij mee zijn.

  Wij wensen alle goeds toe, samen en eenieder op zijn eigen manier.

  Coen, Cindy, Isa, Bo en Roos

 6. Fam Drabbels

  Erg mooi verwoord en mooi hoe jullie het overgebleven bedrag een goede bestemming hebben kunnen geven.

  Alle goeds!

  Pieter, Miranda, Milou en Mirthe

 7. Mirjam Stoffels

  Het had anders moeten eindigen. Dat mocht niet zo zijn. Thomas heeft een rol gespeeld in het leven van zoveel mensen. Het was mooi…

 8. Laura

  Een erg mooie afsluitende blogpost net zoals de verdeling van het geld. Thomas zal nooit vergeten worden!
  Ik wens jullie al het goeds!

 9. Olga Bergs

  Hallo lieve family
  Heb de blog van thomas nog altijd bewaard om er toch nog af en toe naar te kijken en te lezen wat voor ‘n sterk kereltje hij is geweest, en wat hebben jullie ‘n mooie bestemmingen uit gezocht voor het geld dat over was. Wij kennen elkaar niet maar ik wens jullie voor de toekomst heel veel geluk en liefde toe voor jullie allemaal , Thomas zal zeker over jullie waken en als het nodig is ook bij jullie in de buurt zijn , al kun je hem dan niet zien, ‘n klein windje hier of ‘n mooie bloem daar hij zal er altijd bij zijn. Wens jullie het allerbeste toe.

 10. Tonny

  T Teder
  H Hartverwarmend
  O Ongelooflijk Sterk
  M Moj Menneke
  A Altijd Aanwezig
  S Samen doorgaan

  Chapeau, wens jullie het allerbeste toe!

 11. QR-code maken voor donatie is een geweldige manier om gemakkelijk en veilig donaties te ontvangen. Het biedt donateurs de mogelijkheid om snel en eenvoudig met hun mobiele telefoon te doneren toegangsweg door de QR-code te scannen. Een gedetailleerde en moderne manier om jouw doel te ondersteunen en de basis van donateurs te vergroten.

 12. “Samen donatie link maken een goed doel!

 13. “Handen vasthouden met qr-code maken voor donatie is een eervolle beslissing. Hun organisatie met Whydonate maakt het mogelijk om aanzienlijke geldinzamelingen te doen voor verschillende doelen. Samen kunnen we een effect hebben!”

 14. I just made a gift to my number one foundation through WhyDonate, and it felt extraordinary to help a reason I’m energetic about. Donaties like these have a genuine effect!

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>