24-9-2011 1e keer chemo

Vandaag is de allereerste keer chemo toegediend. Van tevoren kreeg Thomas een spoeling, een soort zoutoplossing. Alles wordt door de slangetjes van de hickmancatheter ingebracht. Hij merkt er dus weinig van.
Na de toediening, die een uur duurde, werd er weer gespoeld (tot morgenvroeg 10 uur, want dan wordt de volgende chemo toegediend)
Tijdens de spoeling mag Thomas gewoon van de kamer af. Wel heeft hij dan een paal bij zich, waar alle apparatuur aanhangt. Een heel gedoe met al die slangetjes.

Vanmorgen was hij erg humeurig. We hoefden maar te kijken en hij piepte al dat we niet mochten kijken. Het schijnt bij een neuroblastoom te horen, want dat scheidt een stofje af waardoor hij zich ‘anders’ kan gedragen.

Vanmiddag waren Jasper en Michiel op bezoek. Hij leefde helemaal op! Op het plein, waar kinderen kunnen spelen, heeft hij rondjes gefietst, even getafelvoetbald en een piepklein stukje gelopen. Dat deed ons goed om te zien! (Jammer dat de kaart van de filmcamera net vol was;-(

Terug in zijn bed was hij dan ook helemaal afgepeigerd. Om half 7 sliep hij!
Gelukkig heeft hij nog geen last gehad van misselijkheid.

Einen Kommentar hinterlasse

Filed under Blog

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>