26-10-2011

Vannacht om 2 uur hebben we de sonde stil gezet. Thomas moest nuchter zijn voor de roes die hij zou krijgen tijdens de 2e MIBG-scan.
Vanmorgen om 6 uur gaven we de magnesium, maar we hadden kunnen weten dat zijn maag daar niet tegen kan, het kwam er gelijk weer uit.
Daarna op naar het ziekenhuis. We moesten ons melden om 8 uur!
De vorige keer kreeg Thomas zijn roes rectaal en nu moest hij het drankje opdrinken. We waarschuwden de zuster, maar ze wilde het toch proberen… Je raadt het al…
Goed zo, het kwam er weer uit!

De scan zelf ging prima. We mochten pas naar huis als hij zich weer helemaal goed voelde en goed uitgeslapen was. Op de kinderafdeling was er nog een dominoday van “Stichting doe een wens”. Daar hebben we nog naar gekeken.

Jasper was vandaag gezellig een dagje naar (juf) Trude en Irma. Samen met Thomas hebben we Jasper daar opgehaald en nog een kopje thee gedronken. Thomas gaf na een uurtje zelf al aan dat hij naar huis wilde, hij was toch nog niet helemaal fit.

Vanavond om half 7 lag hij rustig tv te kijken en vonden we het tijd om even te tempen. Helaas 38,7. Volgens protocol moesten we naar Boxmeer. Daar zitten we nu te wachten tot er bloed afgenomen wordt en dan weten we of we moeten blijven.
We hopen vanavond laat nog te kunnen melden hoe de vlag erbij hangt.

22:30 uur:Thomas slaapt. Dat we moesten blijven was al snel duidelijk. Waarschijnlijk is er ergens een infectie , maar we moeten de kweken afwachten en die uitslagen zijn er op z’n vroegst vrijdag. Hij zit nu midden in zijn ‘dip’. De leuco’s waren 0,2. (ik weet zelf niet eens precies wat de waardes horen te zijn, maar dat vragen we morgen wel na)
De insteek van de katheter zag wat rood, dat kan komen doordat er vorige week de hechtingen zijn uitgehaald. Hopelijk is het niet het begin van een ontsteking.
We moeten sowieso blijven tot Thomas 2 dagen koortsvrij is.

Dat was een flinke domper!
Eergisteren hebben we namelijk een weekend weg aangeboden gekregen van “stichting gaandeweg”. We zouden vrijdag t/m zondag naar Renesse gaan in een 6-persoonsbungalow, compleet verzorgd. Mooi weer, 5 minuten lopen van het strand.
Het ergste vind ik het nog voor Jasper, die we nu weer moeten teleurstellen.

Monique, ik bel je morgenvroeg.

5 Kommentar

Filed under Blog

5 Reacties op 26-10-2011

 1. Anonymous

  Wat vervelend dat jullie na ons gezellige middagje nog naar Boxmeer zijn moeten vertrekken. Wij hopen dat hij er snel weer beter aan is. Wij vonden het in ieder geval heel fijn om Jasper een leuke dag te bezorgen en jou (Charlotte) en Thomas weer even te zien. Lekker op de tractor in de tuin bij Trude!!!

  Liefs Trude en Irma.

 2. Anonymous

  Veel succes tijdens en tussen alle ziekenhuis bezoeken. Het mag dan wel herfstvakantie zijn, maar ik volg jullie op de voet.

  alle goeds gewenst,

  Roel Grootenboer

 3. Anonymous

  Wat een zorgelijke periode maken jullie door!
  Heel erg zonde van jullie weekend naar Renesse…
  Wij hopen dat Thomas snel weer koortsvrij is en dat jullie het manneke weer snel mee naar huis kunnen nemen.
  Heel veel sterkte en goede moed!!
  Lars en Beppie Velthuizen

 4. Anonymous

  he Charlotte wat vervelend voor jullie kleine mannetje.
  Nu maar hopen dat het weer snel iets beter gaat.
  Enne,….fijn dat je er weer even kon zijn dinsdag.

  gr Anja

 5. Anonymous

  Een dapper mannetje is jullie Thomas. Hopelijk is hij snel koortsvrij zodat hij weer met jullie naar huis kan.

  Groetjes Theo, Marga en Mergeline

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>