28-09-2011 Laatste dag chemo van kuur 1

Vannacht is Thomas vaak misselijk geweest. Je kunt het wel aan hem merken. Het ziek zijn kost hem duidelijk energie.

Gelukkig komt mama om 9:15 met Ivon. Papa is dan al weg naar school.

10:30 Thomas wordt verrast met een privé-voorstelling door TIK met de verhalenbas. In deze bas woont Piep de Muis die allerlei leuke dingen doet en beleeft. Het duurde even, maar toen lachte hij even.
Als papa terug is, weer gesprekken, met oncoloog e.a.

Thomas is de hele dag misselijk en heeft weinig fut.

Thomas heeft nog een ongelukje. Spugen en plassen gaat niet tegelijk. Althans, niet gecontroleerd. Dus weer alles verschonen. ‘s Middags komt Sylvia met Jasper. We zijn nog maar net klaar met Thomas als ze belt: Jasper is in de auto niet lekker geworden en heeft gespuugd. (Sorry Jos, bedankt Michel)

Dus… met een grote stapel handdoeken, een reserve-pyjama van Thomas (die is toch veel te groot) een pak luierdoekjes en een paar plastic zakken naar de parkeergarage gesjeesd.

In de parkeergarage onze vent provisorisch wat schoon gemaakt ( en de auto) en daarna Jasper in een pyjama met een handdoek om in de rolstoel naar de kamer. Hem daar verder gefatsoeneerd en aangekleed.

Als Jasper er is wil hij wel een stukje wandelen, dus de infuuspaal wordt losgekoppeld en Thomas in de rolstoel gezet. Hij wil echter alleen naar het tafelvoetbal kijken. Meedoen kan hij even niet opbrengen. Daarna zegt hij al snel dat hij terug naar zijn kamer wil

Toen Sylvia, mama en Jasper naar huis gingen kwamen opa Jan en oma Ria nog even binnenwippen. Samen naar het filmpje gekeken wat mama heeft opgenomen. Thomas had toch weer een lachje op de snuit.

Vanmiddag heeft Thomas zijn laatste dosis chemo gehad. Daar heeft ie de rest van de middag en avond last van gehad. Duf, lusteloos, misselijk. Na zijn dexa/zofran gaat het ietsje beter, maar er zit nog steeds geen fut in.

Rond 20:00 weer tanden gepoetst. Ons manneke is moe en wil gaan slapen. Nog snel even plassen en de lamp uit…

Welterusten ventje en andere mensen. Tot morgen.

1 Kommentar

Filed under Blog

Een reactie op 28-09-2011 Laatste dag chemo van kuur 1

  1. Anonymous

    hey,
    Mochten jullie ooit op welke manier dan ook hulp nodig hebben dan hoor ik het wel.
    Zet hem op!!

    gr Anja

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>