27-10-2011 Nog steeds koorts

Na een nacht met weinig slaap vandaag weer een dag in Boxmeer. Over het algemeen genomen had Thomas een redelijke dag. Hij was wel vrolijk en wilde ook wel spelen, maar de hele dag door heeft hij toch koorts gehad. Uit de bloeduitslagen blijkt ook wel dat hij volop in zijn ‘dip’ zit. Dwz zijn HB is laag en zijn leuko’s zijn heel laag. Hij heeft dus heel weinig weerstand en dus is de kans op infecties groter.
Zijn CRP (ontstekingswaarden) zijn verhoogd, dus er zit wel ergens iets. Hij krijgt dan ook antibiotica daartegen.
Vanmorgen heeft hij een bumba geknutseld en de PM-er heeft Bumba op het raam getekend. Erg leuk was de opmerking die hij vanmorgen maakte. “Mama, als mijn bloed weer koud is, dan mag ik naar huis he”. Hij weet dus wel dat koorts iets met temperatuur te maken heeft en dat er iets met zijn bloed is. Wijsneus.
Vandaag weer een kraal verdiend voor de pleisters. Het blijft een vervelend karweitje, maar het moet toch gebeuren. Het vervangen ging vandaag beter, omdat hij er rustiger onder was als anders. Daarna nog naar Jopie Konijn geweest en op de speelkamer met Sanne en papa met de bal gespeeld. Dat was nu minder vanzelfsprekend, omdat er nu geen andere kinderen in de speelkamer mochten zijn ivm zijn weerstand. Om er te komen heeft hij iets nieuws (Bedankt Karina): Je kunt ook op de voet van de infuuspaal gaan staan en meeliften op de paal. Papa hoeft dan alleen de paal te duwen.
Daarna heeft hij even geslapen (en papa ook)
Vanavond zijn opa Jan en oma Ria nog geweest. Terwijl die er waren moest Thomas nog medicijntjes krijgen. Die geven soms een vies smaakje in je mond, dus meestal eet Thomas dan een koekje of zo. De zuster is dus koekjes gaan halen en bracht er ook meteen voor papa, opa en oma een mee. Papa deed echter niet zo slim en liet zijn koekje vallen. Krak, in 10 stukken. Thomas: “Hé, nou heeft papa een puzzel”
Om 21:00 zei hij dat hij ging slapen. Nog snel even getemperatuurd. Nog steeds koorts. Hopen dat die snel wat zakt.
De blog is vandaag wat later ivm computer-perikelen. Ik hoop dat die morgen ook weer over zijn. Nu ga ik ook slapen.
Slaap lekker…

Plaats een reactie

Geplaatst onder Blog

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>