4e kuur zit er bijna op.

De tweede dag van deze kuur was zwaar voor Thomas. Hij heeft veel geslapen, was suf van de morfine en benadryl. Daardoor was het moeilijker om ‘s nachts goed te slapen. Hij heeft Joan goed wakker weten te houden, niet echt fijn.
De derde dag verliep beter. De koorts was minder en op twee pijnscheutjes na en een paar keer flinke jeuk over zijn hele lijf, heeft hij het goed gedaan. Tegen het eind van de middag was hij weer volop aan het spelen.
Op dit moment loopt de laatste CH 14-18 in. Gelukkig kan hij vandaag weer zijn gang gaan, zoals we gewend zijn, op de momenten dat hij zich goed genoeg voelt. Lekker met de trein spelen en oma en mama inmaken met UNO. De temperatuur wordt opgenomen onder de arm en de staafjes die daarna van het apparaatje afgeschoten worden, spaart Thomas. We hebben thuis al meters en het ‘zwaard’ van deze opname is ook al zo lang als zijn bed is.
Thomas vindt het fijn dat oma Henny er is. Vooral de verhaaltjes die oma vertelt, “Er was eens een kindje…”  En dan vraagt hij natuurlijk of het over hem  gaat….

Tijdens de vorige opnames was het voor Thomas moeilijk om de voeding binnen te houden, wat erop neer kwam dat gedurende 4 dagen de voeding compleet werd stilgelegd. Wij hebben telkens verzocht toch op z’n minst 20 cc per uur gedurende de nacht te geven, zodat zijn spijsvertering niet stil kwam te liggen. Dit ging meestal goed. Deze keer verdraagt hij de voeding beter en krijgt hij de helft van de normale hoeveelheid, gedurende de nacht. En hij is niet misselijk! Tijdens onze pogingen om Thomas te laten eten, is hij in de laatste drie weken wel iets afgevallen. We zijn benieuwd hoe het na deze kuur verder gaat.

1 Reactie

Geplaatst onder Blog

Een reactie op 4e kuur zit er bijna op.

  1. Els

    Hoi,

    Wat fijn toch dat opa en oma er zijn en kunnen ondersteunen en voor wat afleiding zorgen. Gelukkig zit deze kuur er weer bijna op. Het einde is in zicht…. Sterkte weer de komende dagen.
    Groetjes voor jullie allemaal, ook aan Henny en Hans.

    Een (letterlijk) warme (39 o) groet uit Nijmegen van Edward en Els

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>