Best goede dag

De 2e dag kuur 2.2 gaat de boeken is als een al met al best goede dag.
Vannacht was een erg onrustige nacht voor de verpleging. Thomas moest  regelmatig plassen en erg verwonderlijk is dat ook niet als je een infuuspaal hebt met 7 zakken vloeistof. Zijn voeding hield hij niet binnen, dus hebben ze hem maar uitgezet. In ieder geval tijdens het inlopen van de CH14.18.

Vanmorgen konden we lekker vroeg met het protocol beginnen. Dus eerst spoelen en de morfine aanzetten. Zodoende konden we rond 9:30 al met de CH14.18 beginnen. Gelukkig hebben we vandaag weinig problemen met zijn bloeddruk gehad en hebben we de antibody-vloeistof er in een keer in kunnen laten lopen.
Gedurende de dag wel 2x koorts gehad (39.1 en 39.6), maar die was snel onder controle. Meestal wordt de koorts veroorzaakt door de medicijnen, maar ze nemen dan toch iedere keer even een bloedkweek om te kijken of zorgen dat er niet toch ergens een infectie over het hoofd wordt gezien.
Ook (nog) geen ademhalingsproblemen gelukkig.
Vanmorgen heeft hij wel meer pijn gehad als gisteren. Omdat zijn bloeddruk gisteren zo laag was, hadden ze de basismorfine dosis verlaagd. Toen bleek dat zijn bloeddruk stabiel bleef hebben we hem maar weer verhoogd. In de tussentijd hebben we toch regelmatig even een extra ‘shot’ morfine gegeven tegen de pijn.

De morfine zorgt in combinatie met andere medicijnen (en  koorts) ook voor een veranderde perceptie. Met andere woorden: soms ziet ie dingen die er niet zijn, of dingen zien er anders uit. Soms zorgt dat wel voor grappige situaties. Zo begon hij vanmiddag ineens te blaffen als een hond, dus ik vroeg hem wat er aan de hand was. Hij zei in eerste instantie niets, maar bleef blaffen. Vervolgens zegt hij ” Ga weg”, dus ik denk ik weg moet gaan. Wordt hij ineens boos dat ik weg ga. “Nee, de poes moet weg. Daarom blaf ik ook. Dan gaat de poes ook weg.” Na wat doorvragen, blijkt dat hij een handdoek die over een stoel hangt aanziet voor een poes. Dus heeft papa de poes ‘wegjaagd’ (Lees: de handdoek op de gang gegooid)
Niet veel later had hij het over rode poppetjes die tegen de muur oplopen…
Probeer dan maar eens uit te vogelen waar hij het over heeft…

Tegen de avond zat de 14.18 er in. Jammer genoeg toch nog even een lage bloeddruk, echter niet zo laag dat men zich er heel druk om maakte.

Intussen is het weer (tijdelijk) omgeslagen en zijn we van enorm heet naar enorm nat gegaan. Juist, het regent…
Hopelijk brengt deze onweersbui ook wat verkoeling. Ik ben echter bang dat het er buiten alleen nog plakkeriger op wordt.

4 Reacties

Geplaatst onder Blog

4 Reacties op Best goede dag

 1. Judith Cornelissen

  Hallo allemaal,
  We hebben bewondering voor jullie!
  Veel sterkte en een knuffel, Judith& Ron, Wout en Sien

 2. Yvonne Poels

  Wat weten jullie toch elke keer weer alles goed op het blog te verwoorden! En zo positief! Heel veel sterkte bij deze kuur voor jullie allemaal!

 3. piet en diny Rooijackers

  Hallo allemaal.
  Heel veel sterkte met de kuur.
  Geweldig hoe Thomas maar ook jullie het doen .
  Groetjes van ons twee.

 4. henriette

  Rubin wil zeggen tegen Thomas: Ik vind je lief

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>