De dip (aplasie) is begonnen.

Toen ik vanmorgen bij Thomas op de kamer kwam, hing de vervelende geur van gisteren er nog steeds, maar minder erg. Er was een stofje (DMSO) toegevoegd aan de stamcellen om te voorkomen dat deze kapot vroren, waardoor Thomas een tijdje een erg naar (zwavelig) geurtje uitademde. Dit zou even kunnen duren , maar gelukkig viel het mee. De verpleegster vertelde mij dat de dip officieel was begonnen. Dus de voorzorgsmaatregelen moeten vanaf nu door iedereen nauw nagekomen worden. Dat betekent: geen sieraden om, handen desinfecteren bij opkomen en verlaten van de kamer, de sluisdeuren dicht laten, geen bezoek van mensen die ziek of verkouden zijn, en het vervelendste voor Thomas; niet van de kamer af. Dat is wel iets waar hij echt van baalt.

Met Thomas gaat het naar omstandighedenverder best goed . Hij eet zowaar friet met fricandel, probeert hapjes van broodjes, tosti’s en hamburgers. We geven hem vaak wel wat hij vraagt, maar er gaat telkens maar een muizenhapje naar binnen. Wij zijn blij met alles wat hij graag wil. Alhoewel, na de hamburger van gisteren wilde hij een fricandel. Die heeft hij dus niet gekregen,  we blijven niet bezig…

Zijn mond is nu echt helemaal kapot. De vellen hangen aan zijn lippen en zijn ook gezwollen. Gelukkig laat hij de mondverzorging goed toe. Dat betekent 3-4 keer per dag voorzichtig tanden poetsen en daarna met wattenstokken zijn mond bevochtigen om een soort beschermlaagje aan te brengen. Als laatste krijgt hij dan een dikke laag vaseline op zijn lippen. De pijn in zijn mond en keel worden bestreden met een extra pijnstiller, tramal.

De misselijkheid lijkt helemaal weg te zijn. Het overgeven is niet meer gebeurd sinds maandagochtend. Hier zijn we erg blij mee. Nu voelt hij zich wat dat betreft gelukkig niet zo beroerd. Hopelijk blijft het zo als de medicatie tegen de misselijkheid helemaal is afgebouwd.

Vandaag is Jasper de hele dag op bezoek. Hij mag vanavond zelfs blijven logeren. De twee broers hebben vanmiddag samen op bed gelegen en tv gekeken en op de laptop spelletjes gedaan. Uiteraard mocht Jasper Thomas helpen om zijn bord leeg te eten! We hebben skype voor het eerst uitgeprobeerd. Wij met z’n drieën hebben contact gehad met Joan en Michiel. Michiel snapte er niks van. Jasper en Thomas vonden het geweldig. Het was een fijn moment, die 10 minuten dat we elkaar ‘gezien’  hebben!

Al met al valt het ons tot nu toe mee. Hopelijk blijft het zo…

7 Reacties

Geplaatst onder Blog

7 Reacties op De dip (aplasie) is begonnen.

 1. Anouk

  wat fijn dat je kunt Skypen, dan lijkt alles niet zo ver weg.
  en wat super gaaf dat Jasper mag blijven logeren, helemaal toppie.
  en Thomas doet het wederom helemaal super, wat een KANJER.

  groetjes Anouk, Hein, Nikki, Levi en Wess

 2. Yvonne Poels

  Wat fijn dat de jongens zo lang samen kunnen zijn!
  Hopelijk gaat het met Jasper ook goed, want wat zal het ook voor hem moeilijk zijn. Stoere knullen zijn het!!!

 3. Sjoerd Zegers

  Hopelijk blijft het meevallen. Mooi dat de moderne technologie goed kan helpen om contact te houden. Sterkte met de`dip`. Het is toch telkens indrukwekkend hoe sterk Thomas is.

 4. Peter Francken

  Joan en Charlotte
  Thomas, Jasper en Michel
  Gelukkig valt de dip nu mee zoals ik lees
  Hopelijk blijft dat zo !!!!!
  Hounde moed erin
  Groet fam Francken

 5. jacqueline

  Ik heb al even niet gereageerd want hier gaat ons eigen ziekenhuis traject ook gewoon door. wat fijn dat het eigenlijk nog best goed verloopt allemaal hoe zwaar het ook is. Ik ben Super trots op Thomas, hij is een echte kanjer hoe hij alles doorstaat… Ik heb aardig wat gezien in al die ziekenhuis opnames van mij maar hoe hij alles doorstaat , dat ben ik nog niet tegen gekomen . mijn respect heeft hij zeer zeker…
  Hopelijk blijft de “dip”een dipje.. en is het allemaal wel te dragen.
  Heel veel sterkte, jullie hebben al een lange zware weg achter je en nog het een en ander voor de boeg. Ik denk aan jullie.. liefs Jacqueline

 6. Tamara

  Jeetje wat een kanjer is het toch en wat een kanjers van papa en mama en broers zijn jullie. En wat fijn de skype jullie op deze manier bij elkaar houdt, toch iets positiefs. Met tranen lees ik hoe grote broer Jasper bij zijn broertje mag logeren zo mooi zo puur die liefde van broers onderling. Wij denken elke dag aan jullie en branden elke dag een kaarsje voor Thomas en jullie.
  Zet hem op kanjer familie !!
  Liefs Francis, Tamara, Bjorn, Kjell en Nils

 7. Judith Cornelissen

  Dag stoere politieman!

  Wat kan jij swingen, zeg!
  We vinden het wel heel erg knap van jou, je broers en papa en mama, dat jullie het allemaal zo sterk doorstaan.
  We denken aan jullie,

  Liefs, Judith & Ron, Wout en Sien

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>