Derde dag.

Vandaag een korte blog over gisteren. Thomas doet het naar omstandigheden erg goed. Hij voelt zich niet echt super, logisch! De koorts komt met enige regelmaat om de hoek kijken, vooral als de Tylanol bijna uitgewerkt is. De voeding is gisterochtend stopgezet, vanwege de misselijkheid. Hij heeft daarna de hele dag niet hoeven spugen! Wel kreeg hij een soort ORS door zijn sonde. Gisteravond zijn ze begonnen om de gewone voeding en ORS 50/50 te geven en dat gaat tot op heden goed. (Hij krijgt maar 10 cc per uur, maar dan blijven zijn darmen wel aan de gang.) Vanmorgen was hij wel even misselijk. We hebben meteen zofran gegeven tegen de misselijkheid en daardoor heeft hij niet hoeven te spugen.

Rond 16 uur begon Thomas te hoesten en in een half uur werd dat steeds erger. Het Respiratoryteam is geweest en heeft Thomas een soort Ventolin gegeven, onder veel protest van Thomas, want hij vindt dat mondkapje maar niks. Daarna bleef het stil! Het werkt dus! Thomas is overdag redelijk veel wakker geweest, dus sliep hij op tijd. Om kwart voor acht gingen de luikjes dicht.

Vannacht heeft hij een goede nacht gehad, wel koorts. Vanmorgen was de koorts 40,4. Ik zal maar geen foto op de blog zetten van hoe hij er nu uitziet, want dan kent niemand hem terug, zo’n opgeblazen gezicht heeft hij nu. Ik schrok er vanmorgen zelf ook van. Hij weegt nu 19,4 kg (dat was aan het begin van de opname 17,2) De zuster heeft me ervan verzekerd dat het geen kwaad kan dat hij zoveel vocht vasthoudt. Komt allemaal weer goed. Daar gaan we dan maar van uit!

En nu… op naar de laatste dag antibody’s… Als hij het vandaag weer zo doet als de afgelopen dagen, valt het ons dit keer erg mee.

5 Reacties

Geplaatst onder Blog

5 Reacties op Derde dag.

 1. mieke

  toi toi toi vandaag met de laatste dag van deze kuur.

 2. Meggie

  Wat zijn jullie toch een goed team samen!
  Vol bewondering en medeleven lees ik telkens jullie blog.
  Diep respect!!
  Groetjes uit Venray
  Meggie

 3. jacqueline

  Wat doet Thomas het toch goed allemaal. Hij doorstaat alles zo dapper. Ik heb echt diep respect voor jullie manneke… dikke knuffel voor iedereen.

  groetjes Jacqueline

 4. Vivian

  Geweldig zoals Thomas het doet. Hopen maar dat hij er zo door blijft rollen!
  groetjes,
  Vivian

 5. Siem Lemmens

  Hallo Joan & Charlotte,
  heb jullie blog eens doorgebladerd en een beetje een indruk gekregen wat er daar in dat verre Amerika allemaal gebeurd. Knap hoe jullie je daar bezig zijn, en hoe jullie alle ups and downs steeds weer weten op te vangen. Ik wens jullie veel sterkte en vooral veel succes met het genezingsproces.
  groetjes,
  Siem. (bariton sax, je weet wel!!!)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>