Druk weekje, nu pas op de plaats


We hebben een drukke week achter de rug. We hadden nog wat activiteiten op de planning staan, vanwege de beperkte duur van de citypass. Eigenlijk was het teveel van het goede, maar daar kom je dan soms wat laat achter.

Afgelopen dinsdag zijn we naar het Adventure Aquarium geweest. Wij, en vooral de kinderen, vonden het erg mooi. De foto’s spreken voor zich! Jasper was er vorige week al met zijn klas geweest, dus vond hij het super dat hij al alles wist. Hij kon ons een rondleiding geven en dat deed hij met overgave!

Woensdag was het July 4th, Independence Day. Philadelphia is de stad waar het onafhankelijkheidsverdrag is ondertekend, dus dé stad om Independence Day te vieren. Er was van alles te doen. Een parade, een soort braderie waar allerlei stands waren (o.a. de Wawa die gratis petjes en vlaggetjes uitdeelden, eettentjes, zelfs knutseltentjes en ‘de sterkste man’-wedstrijden, basketbalwedstrijden, etc.) en ‘s avonds muziek. Een groots concert met o.a. Queen Latifah, Lauryn Hill, Naturally 7 en nog veel meer geweldige artiesten. De afsluiting was een mega-vuurwerkshow!
Wij zijn die dag op tijd vertrokken om de parade te kunnen zien. We hadden een goede parkeerplaats, naast het Artmuseum, waar ‘s avonds het vuurwerk zou zijn. Ook hadden we van onze lieve buren een bolderkar te leen, met een zonnenscherm erboven en een koelbox. Met dit weer onmisbaar! De parade was aan de andere kant van de stad, dus die hebben we helaas gemist. Maar er was zoveel te zien en te doen, dat we ons niet verveeld hebben. We dachten nog naar het hoogste gebouw te gaan, om dan naar het hoogste punt te kunnen, maar dat was die dag dicht. We zijn naar de fonteinen gelopen, om wat verkoeling te zoeken. Het was namelijk wederom erg heet die dag. Maar helaas, de fonteinen stonden droog (bedankt Marleen, voor de tip;-)

Uiteindelijk zijn we nog naar het Franklin Institute geweest, ook één van de activiteiten van de citypass. We waren erg aan verkoeling toe. Het Franklin Institute (al opgericht in 1825) is een museum ter ere van Benjamin Franklin. Het staat volledig in het teken van natuurkunde, biologie en andere natuurwetenschappelijke dingen. Zo is er ondermeer een groot nagemaakt hart waar je doorheen kunt lopen, staat er een heel erg grote locomotief waar we in geweest zijn, en erg veel uitleg over elektriciteit. Het herbergt ook een planetarium. We hebben ook een 3D film gezien over het sterrenstelsel.
We waren ongeveer op de helft van het museum, toen bleek dat ze om 17 uur dicht gingen. Helaas.
Wij zijn toen teruggelopen naar het gedeelte waar het concert zou zijn en hebben een plekje gezocht bij een speeltuin. Gelukkig was die in de schaduw, zodat Thomas ook lekker kon spelen. Hij is op dit moment weer met de accutane-pillen bezig, dus moet hij uit de zon blijven. Zijn huid is erg gevoelig. Het ergst zijn zijn lippen, zie foto.


Daarna hebben we moeten wachten tot het vuurwerk begon. Het duurde lang, maar was zeer zeker de moeite waard! We hebben echt nog nooit zo’n grandioos vuurwerk gezien! Thomas heeft het uiteindelijk niet gezien, die is in slaap gevallen. Het was een erg lange dag, maar we hadden het niet wilen missen.

Op het balkon van het Franklin Institute. De politie krijgt instructies.

Donderdag was dus een dag om bij te komen van alle mooie uitstapjes die we gemaakt hebben. De kinderen zijn niet naar de daycare geweest. We wilden dat ze eens even rust hadden. Vrijdag mochten ze weer naar de daycare. Thomas is ook geweest en was vandaag echt teleurgesteld dat hij niet mocht, zo leuk vindt hij het daar! Jasper is met zijn klas gaan bowlen. Onze vent boft maar, met iedere vrijdag een leuk uitstapje! Dit weekend doen we het ook rustig aan, de alledaagse dingen. Dus… geen nieuws=goed nieuws. Met Thomas gaat het in ieder geval super. Hij verdraagt zijn voeding heel erg goed. We kunnen de pomp op 100 cc/u zetten en dan betekent dat dus dat hij een groot deel van de dag ‘los’ is, waardoor hij veel fijner kan spelen. Hij heeft ook meer energie dan vorige week.  Nog anderhalve week en dan start de derde kuur. Tegen die tijd zijn oma Ria en opa Jan bij ons. We kijken er erg naar uit om ze weer te zien!

9 Reacties

Geplaatst onder Blog

9 Reacties op Druk weekje, nu pas op de plaats

 1. Anja

  Mooi om te lezen dat jullie er ondanks alles een leuke en bijzondere tijd van maken.
  Zet hem op!!

  gr Anja

 2. Nelleke

  Fijn dat jullie ook kunnen genieten. Foto’s op Fb spreken boekdelen.
  Leuk vooruitzicht om opa en oma te zien, al zal het niet meevallen als ze weer naar huis gaan. Daar nog maar niet aan denken!

 3. Monique Beurskens

  Fijn dat jullie zo hebben kunnen genieten.
  Hopelijk komen er nog meer van deze fijne periodes.

  Groetjes uit Venray

 4. henriette

  Hallo allemaal,
  Wat een mooie foto’s van jullie tijdens de leuke uitstapjes. Samen met de kinderen hebben we er van genoten ze te bekijken!
  Liefs,
  Paul, Simon, Rubin,Henriette

 5. Suzan

  Fijn dat jullie daar ook hele mooie herinneringen opbouwen! En lijkt me een super uitkijken, bezoek uit Nederland! Bijna!

 6. piet en diny

  hallo allemaal .
  wat een mooie foto’s fijn dat jullie daar van alles gaan bekijken.
  geniet er maar lekker van en ook als de ouders van Joan komen.
  groetjes van ons twee.

 7. Goed om te zien dat jullie ook nog kunnen genieten.
  ai wat ziet zijn mond er pijnlijk uit. En ik hier klagen met mijn 2 aften in de mond. Ik stop meteen met klagen.

 8. Judith Cornelissen

  Hallo allemaal,

  Wat fijn om te lezen dat het met Thomas, naar omstandigheden, goed gaat.
  Wat een dapper kereltje, het zal vast niet altijd meevallen.
  We denken aan jullie!

  Judith & Ron, Wout en Sien

 9. jacqueline

  als ik het goed heb start vandaag de kuur, heel veel succes.. en geniet van de tijd dat Joan zijn ouders er zijn..

  Thomas, zet hem op.. We leven hier in nederland allemaal met je mee. Je bent supper dapper… Ik ben heel trots op jou, je doet het allemaal heel erg goed.

  groetjes jacqueline

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>