Fijne vakantie!!!

Deze blog wil ik graag beginnen met iedereen een fijne vakantie te wensen! En naar horen zeggen moet dat lukken, want in Nederland is het weer eindelijk beter.

Eigenlijk hebben we omtrent Thomas weinig nieuws te melden, maar mensen willen toch graag af en toe een update. De afgelopen week heeft Thomas nog wat last gehad van naweeën van de 2e kuur. Zijn buik was opgezet en hij was erg moe. Ook heeft hij nog wat dagen diaree gehad. Woensdag is Joan met Thomas naar CHOP geweest voor het wekelijkse bloedbeeld. Aangezien de oncoloog zijn buik ook erg opgezwollen vond, moesten ze wachten op de uitslag van het bloed. Dat bleek heel erg goed te zijn, zo goed zelfs, dat we volgende week niet hoeven te komen (of zou het te maken hebben met July 4th, de nationale feestdag?). Wel moesten we de buik in de gaten houden. En die is nu weer redelijk normaal. We denken dat het vocht geweest is (hij heeft tijdens de kuur 2 liter vastgehouden) in combinatie met lucht (vandaar de diaree). Sinds vandaag kunnen we zeggen dat Thomas er weer goed aan is (in andere delen van ons land noemen ze dat ‘goed te pas’, een uitdrukking die wij niet gebruiken)

Afgelopen donderdag wilden we naar een winkelcentrum gaan in Norriton. Vlak voordat we vertrokken belde de juf van Thomas op, dat het eigenlijk nog niet zo lekker ging en dat Thomas naar huis wilden. Dus hebben we hem opgehaald en is hij uiteindelijk gezellig met ons mee geweest.
Vrijdag zijn Jasper en Michiel naar de daycare geweest, Thomas wilde echt niet. Hij wilde ook geen accutane-pillen innemen, wat normaal niet echt een probleem is. Maar deze ochtend wel. We wilden het toch proberen, maar het had geen zin. Thomas is om 11 uur in zijn bed gaan liggen en heeft geslapen tot 14 uur. (En wij hebben de accutane toen toch maar door de sonde gedaan;-) ‘s Middags om 15 uur hebben we de jongens op de daycare opgehaald. We moesten zelfs nog even wachten, omdat Jasper (met een echte gele schoolbus!}  naar het Adventure Aquarium was. Zodra hij terug was, zijn we naar Lancaster gereden, een uurtje rijden, waar we een gezellige avond hebben gehad met Lena (onze makelaar), haar man, kinderen en kleinkinderen en de andere Nederlandse gezinnen. Helaas kon Puck er niet bij zijn, omdat zij  opgenomen was voor alweer de vierde kuur. (Succes, Puck!) Het was een Amerikaanse barbeque, met voor ieder een echte hamburger.
Zaterdag hebben we gezwommen bij de YMCA. Tegen de tijd dat wij daar kwamen, verdween de zon achter de wolken. Dat was best fijn! Thomas mag vanwege de accutane niet in de zon en nu kon hij toch net wat makkelijker onbezorgd spelen. Bovendien was het evengoed 35 graden, warm genoeg dus! De Amerikanen kennen de zwembroeken zoals wij die kennen niet. Hier hebben ze allemaal een korte broek aan in het water. Gecombineerd met een wit truitje met lange mouwen, maakt dat Thomas sowieso goed beschermd is tegen de zon.
Vandaag zijn we naar het Please Touch Museum geweest. Aangezien we een citypass hebben, met 6 bezienswaardigheden die binnen 9 dagen opgemaakt moet worden, hebben we de komende week ook nog wat ‘excursies’ voor de boeg. (De eerste was de dierentuin, alleen zijn ze toen de datum vergeten, zodoende kunnen we vanaf vandaag nog 8 dagen gebruiken voor de overige 4) Het Please Touch Museum is een museum speciaal voor kinderen. En dat hebben we geweten: we hebben geen kind aan ze gehad! Ze hebben de hele dag gespeeld. Er was een winkel waar ze zelf boodschappen konden doen en achter de kassa konden afrekenen, bij de Mc Donalds konden ze zelf hamburgers maken, wielen van raceauto’s vervangen, met bootjes en water spelen en kijken hoe een sluis werkt, in een trein/bus/ambulance zitten, een dependance van CHOP en ze zijn zelfs naar de maan geweest. (Hieronder wat foto’s.) Kortom: een erg leuk museum! Op het moment dat ik deze blog zit te schrijven, zitten de kinderen om half 8 ‘s avonds in het zwembadje. Het water is belachelijk warm, we hebben zelfs gedacht om er koud bij te doen;-) Niet zo gek, als het zelfs ‘s nachts nog 25 graden is!

Naast alle leuke dingen die we hier aan het ondernemen zijn, is het gemis van thuis niet minder, sterker nog.. het wordt (logisch?) wel erger. We zijn alweer ruim 8 weken hier. Ook begint de stress toe te nemen over de komende scans, die Thomas na de derde kuur krijgt. Het is erg spannend voor ons. Zouden de plekjes minder zijn, of zelfs helemaal weg? Het blijft de hele dag door in ons achterhoofd spoken. We kunnen niet meer doen dan afwachten en hopen. En er nu het beste van maken!

Jayden, Isa en Thomas

Thomas op de maan.

10 Reacties

Geplaatst onder Blog

10 Reacties op Fijne vakantie!!!

 1. Nelleke

  Fijn dat jullie zo kunnen genieten. Foto’s spreken boekdelen. Jullie redden het wel!

 2. mieke

  haha, koud water bij het zwembad schudden…. en hier weten we niet hoe we de warmte op moeten zoeken… Een geweldig museum zo te lezen en te zien! Zo’n uitstapje doet een mens goed. Kan me voorstellen dat de spanning voor de scans groot is! En die zal ook nog wel groter worden, logisch. Heel knap dat jullie toch door blijven gaan met al die leuke dingen, zodat je de ellende af en toe even kunt (proberen te) vergeten. Het toetjesboekje heb ik al even geleden gekocht bij swartwit in Sevenum :) Heel leuk! En er staan leuke recepten in die ik met mijn kinderen ga maken :) Thanks!

 3. Yvonne Poels

  Superleuke foto’s! Dat museum ziet er echt geweldig uit!
  En ‘t is helemaal goed om te zien dat er zoveel blije koppies op de foto’s staan!!!
  Heel knap dat jullie steeds maar weer proberen er het beste van te maken en zoveel mogelijk te genieten.
  De scans zijn natuurlijk erg spannend; we blijven hier maar duimen voor goede uitslagen.
  Mijn 1e vakantiedag zit erop. Jip en Pleun hebben genoten van hun 1e dag kindervakantiewerk; gelukkig was het lekker weer, hopen dat dat nog ff (minstens 6 weken) zo blijft.
  Groetjes!!!

 4. Hallo Jasper, Thomas en Michiel,
  Wat een superleuk museum! Daar zouden wij ook wel heen willen!
  En wat een leuke foto’s!
  Groetjes, Petra en Mart

 5. Renee

  Lieve Thomas!
  Wat fijn om te lezen dat jullie ook een heleboel leuke dingen doen in Amerika! Hier missen we je wel een beetje op de afdeling hoor! Ik heb nog even geen vakantie maar ik heb wel leuk nieuws; ik ga namelijk trouwen!
  Doe je papa/ mama/ Jasper en Michiel de groetjes! Geniet van het zwembadje en alle leuke dingen daar!
  Lieve groetjes uit het ziekenhuis!

 6. Suzan

  Wat een leuke excursies allemaal, de foto’s laten wel zien dat de kids het helemaal geweldig vinden. Daarmee de ouders waarschijnlijk ook;)
  Kan me voorstellen dat de spanning steeds erger wordt, hopelijk verdwijnt hij met deze leuke afleiding een beetje naar de achtergrond!
  We duimen voor jullie!

 7. Els

  Hallo allemaal, wij zitten hier in Epen op het terras samen met de vader en moeder van Charlotte. Heel gezellig!!! Reageer je even op de
  mail van pap en mam? Wat een leuke foto’ ‘s bij het bericht. lieve groetjes van ons alle vier!!

 8. Tante Nelly, Deurne

  Hoi allemaal,
  Goed om te lezen dat het jullie naar omstandigheden goed gaat in America, leuke foto’s en fijn dat ik regelmatig jullie blog’s kan lezen. Probeer er samen het beste van te maken, zo te zien en te lezen lukt dat jullie wel ! Heel veel groetjes uit Deurne. Ome Harrie en tante Nellie van Moorsel- lutters.

 9. Peter Francken

  Mooi om te lezen dat het nog steeds de goede kant uitgaat.
  Hopelijk zien de komende scans er ook goed uit. Geniet van de mooi dingen in the states. Groet Peter

 10. willie en annie strijbosch

  Hallo Thomas en familie.

  Wat fijn om te lezen dat het tot nu toe goed gaat,
  ga zo door en hou je taai en kom GEZOND weer naar huis.

  Heel veel groeten en sterkte van de Drie Koningen uit Milheeze.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>