Geslaagde stamcelreïnfusie

Een spannende dag..

Vanmorgen zijn we met Thomas naar het plein geweest. Hij mocht een uur helemaal los, zonder paal! Hij heeft ervan genoten dat hij kon gaan en staan waar hij wou. (Hij zit nog niet helemaal in zijn dip, dus daarom mocht dat nog) De Cliniclowns hebben op het plein met hem gespeeld. Ze  hadden het erg druk met bellenblazen. Thomas vond het prachtig! Voorlopig zal dit het laatste uitje zijn,  omdat de dip er nu wel aan zit te komen en hij vanmiddag zijn stamcellen terug krijgt.

Vanmiddag om 14 uur  heeft de stamcelreïnfusie plaatsgevonden. We waren van tevoren gewaarschuwd dat er veel mensen op de kamer zouden zijn tijdens dit gebeuren. De oncoloog,  zaalarts, co-assistent, lab-meneer, verpleegster en p.m-er keken toe hoe Thomas zou reageren. De stamcellen zouden een allergische reactie kunnen veroorzaken en daarom bleef iedereen er van begin tot eind bij.  Er werd een grote ton binnengereden. Toen de deksel eraf ging, kwam er ‘rook’ uit. De diepgevroren stamcellen werden eruit gehaald en onder de warme kraan ontdooid. Vervolgens werden ze aan een tweede infuuspaal gehangen (de andere paal hing helemaal vol) en moest de zwaartekracht zijn werk doen. Onze verpleegster, Jolanda, heeft ervoor gezorgd dat alles er zonder problemen inliep en dat binnen een half uur! Thomas heeft met een koptelefoon op televisie liggen kijken en sloot zich op zijn manier helemaal af voor al die witte jassen op zijn kamer. Hij vond het wel best. Een geslaagde reïnfusie dus!

7 Reacties

Geplaatst onder Blog

7 Reacties op Geslaagde stamcelreïnfusie

 1. Vivian

  Ik heb zojuist het filmpje gezien. Wat een topkereltje! Veel sterkte nog.
  Vivian

 2. Ivon

  Fijn dat het goed gegaan is!
  Maar ook geweldig om te lezen hoe Thomas zich zo kan afsluiten van alles en iedereen om hem heen!! Goed zo Thomas!!
  Dikke knuffel voor jullie allemaal!

 3. ief

  YES !! Alles gelukt met die stamcellen….weer een stap overwonnen ! Dikke knuf van ons…xxx….

 4. coriene

  Fijn om te horen dat jullie inderdaad weer een stap verder zijn en dat het terug plaatsen van de stamsellen zo goed gegaan is.
  En ik zie wel dat feestenThomas echt in het bloed zit, wat een prachtig filmpje!
  We duimen mee voor het verdere verloop van de behandelingen.
  Vele groetjes van Coriene

 5. Paul

  Klinkt heftig zo’n reïnfusie. Maar ik ben heel blij te horen dat ook dat goed gegaan is! Liefs Paul

 6. Peter Francken

  Supernieuws dat het goed gegaan is !!!!!!!
  We blijven het volgen.
  Groet Peter Fra

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>