Lekker gefietst

Gisteren hebben we (ondanks de hoge temperatuur van dik in de 30 graden) eens lekker aktief gedaan.
De bedoeling was om ergens een leuke picknick plaats te zoeken in de buurt van een creek of de Schuykill-river. Dus hadden we bedacht om naar het Valley Forge National Historical Park te gaan en daar een leuk plekje te zoeken. Op de parkeerplaats stond een tentje waar ze fietsen verhuren en al snel bedachten we dat dat ook heel leuk was.

We hebben dus fietsen gehuurd voor onszelf en 1 voor Jasper, voor Thomas en Michiel hadden we een trailer.

De route liep door het hele park, wat nogal wat historie herbergt.
Het 1400ha grote gebied was ooit het toneel van een enorm kamp van de Continentale Soldaten ten tijde van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Philadelphia was voor de Engelsen rond 1775 de belangrijkste handelsstad van de dertien koloniën. Na de slag bij Brandywine werd George Washington in dit gebied teruggedreven met zijn 11.000 soldaten.
Zij sloegen hun kamp hier op en bouwden meer dan 2000 houten hutten (log cabins) door het hele gebied. In het Noordwesten van het gebied vond Washington onderdak in het huisje van Isaac Potts en maakte daar meteen het hoofdkwartier van. Ook de onderkomens van andere officieren, zoals Varnum, Knox en Stirling zijn er nog steeds. Verder zie je in het hele gebied fortificaties, compleet met (replica’s) kanonnen.
Zo’n 2500 van de 11000 soldaten is hier aan ziekte en ontbering overleden. Daarom zie je ook overal gedenkstenen. In het zuiden van het park staat de National Memorial Arch ter herinnering en langs de noordelijke weg ligt de Washington Memorial Chapel. Deze kerk/kapel is overigens gewoon in gebruik en het de militaire bos-begraafplaats erachter vormt een oase van rust tijdens een warme fietstocht.


Routebeschrijving fietstocht door Valley Forge National Historic Park weergeven op een grotere kaart

Tijdens de tocht hebben Thomas en Michiel lekker relaxed in hun aanhangertje gezeten. En Jasper heeft de hele route (zo’n 8,8 km) zelf gefietst. Erg knap als je bedenkt dat hij normaal hooguit 5 km fietst en dan ook nog zonder hoogteverschil. Er zat best wel wat hoogteverschil in de route. De elevation gain was 432 feet, dus het totaal van alle klimmen bij elkaar, ging het zo’n 132 m omhoog (de afdalingen tellen niet mee). Gemiddelde stijgingspercentage 3%, grote stukken van 1 a 2 %, gevolgd door korte steile klimmen van 5 tot 8 %. Leuk om zo’n tocht te rijden, maar wel afzien vanwege de mountainbike met beperkt aantal versnellingen met daarachter een aanhanger met 2 slappe banden met daarin 2 kinderen bij 34 graden. ;-)

6 Reacties

Geplaatst onder Blog

6 Reacties op Lekker gefietst

 1. gemma

  Wat fijn om te lezen en te zien dat jullie je vermaken in jullie tijdelijke woonplaats.
  Jasper ik vind het heel knap van jou om zoveel kilometer te fietsen en dat het ook stijl was.
  En fijn voor jou Thomas dat je heb genoten van het zwemmen samen met jou twee broers.Michiel zoals ik de foto s bekeek genoot je ook met volle teugen.
  Joan en Charlotte knap van jullie om zoveel mogelijk te genieten en te ondernemen. Deze week sterkte in het ziekenhuis , ik denk aan jullie.

 2. Els

  Hallo allemaal,

  Wat een leuke, Hollandse onderneming zo in de verre States. Ik zag vanmiddag iemand op/in een ligfiets en bedacht me toen nog dat Joan zijn fiets wel flink zal missen. Een beetje extra zwoegen op de fiets is dan helemaal niet zo erg :) , toch???
  De plaatjes van de vorige dag zagen er ook aantrekkelijk uit. Geniet maar lekker, voordat alles in het ziekenhuis weer gaat beginnen. Fijn dat de kids het allemaal zo goed doen!
  Ik heb gisteren meegelopen bij het defilé en dit was wel erg gezellig, overigens ook op de enige avond dat het regende, maar toch was het erg leuk, lekker samen zingen enzo. Moest tijdens het lopen ook aan jullie denken, volgend jaar zijn jullie er weer bij.
  Sterkte weer en blijf op zijn tijd maar lekker genieten. Dat geeft weer even
  energie. Charlotte sterkte met je teen. Groetjes Els

 3. Monique

  Hallo

  Geniet er maar lekker van.

  Groetjes

  Monique

 4. Hallo,
  Het kan bijna niet missen of Joan heeft dit stukje geschreven!? Al die getalletjes en die feiten!
  Fijn, dat jullie zo’n leuke dag hadden. Super foto’s.
  Veel sterkte morgen met de start van de volgende kuur!!
  Mart en Petra

 5. Erika

  Heel veel sterkte weer voor deze weken, jullie kunnen het !

  Erika, Mart en de kids

 6. Suzan

  sow, super knap van jasper!!! Heerlijk ff samen eruit! Heel veel succes de komende weken!!!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>