Meivakantie

Afgelopen twee weken hebben we gekampeerd op de Kleine Wolf in Ommen. Een erg leuke, zeer kindvriendelijke camping. De kinderen hebben zich er prima vermaakt!

Vorig jaar begin mei vertrokken wij naar Amerika. Alweer een jaar geleden…. en wat een jaar! We hebben er wel veel aan moeten denken. We zijn nu langer terug dan dat we daar geweest zijn. Een erg heftige en intense periode. Een moeilijke maar ook mooie tijd, hoe gek dat ook klinkt. Het is toch een hele ervaring geweest om een half jaar met je gezin aan de andere kant van de wereld te wonen. En aan hele kleine dingetjes merk je het nog aan de kinderen. Ze kijken bijvoorbeeld Engelstalige films zonder ondertiteling en hebben dat niet eens in de gaten. Of Michiel die nog steeds “Thank you” of “Bye!” zegt. En dan kom je in de winkel een t-shirt tegen met “New York” erop. Jasper was heel blij met deze nieuwe aanwinst, want híj was daar geweest! En de broodjes ketchup, in huize Lutters heel normaal. We zijn al blij dat Thomas eet, al zijn het broodjes ketchup! (Ook Michiel doet standaard ketchup bij de friet ipv mayonaise, haha!) En zo kan ik nog wel even doorgaan….

De pijn in Thomas z’n been is na de bestraling in eerste instantie verergerd. Hierover heb ik al in de vorige blog geschreven. De week na Make a Wish ging het langzaamaan iets beter qua pijn. We merkten wel dat de pijnmedicatie hem erg belemmerde door de bijwerkingen. Hij had geen energie. De week voor de meivakantie is hij dan ook maar twee ochtenden naar school geweest. Meer zat er echt niet in.
Op vakantie was het ritme ineens heel anders. Later naar bed, langer uitslapen (de kinderen werden vaak pas rond 9.00 uur wakker!) Hierdoor liep het hele pijnmedicatieschema ook een beetje in de soep. We merkten dat als we een pil vergaten het helemaal niet zo erg was. Zodoende zijn we gaan afbouwen. En met resultaat dat Thomas vanaf vandaag nog maar 3 x 500 mg paracetamol krijgt. Dit lijkt nu voldoende. Dat betekent dat de bestraling eindelijk zijn werk doet. Fijn voor ons, maar vooral voor Thomas! En we kregen afgelopen twee weken de ‘oude’ Thomas weer te zien, met veel erergie en levenslust. Als we mensen op de camping vertelden wat Thomas mankeert, konden ze dat niet geloven. Je kon het ook echt niet aan hem zien, behalve dan dat hij erg mager is. En eindelijk  heeft hij, na een jaar niet in de zon geweest te zijn door de accutanekuren, weer een kleurtje op zijn snoet en zijn haar is lichter geworden. Een ogenschijnlijk gezonde jongen!
Erg moeilijk soms om geconfronteerd te worden met wat wij in ons achterhoofd steeds met ons meedragen. Het zwaard van Damocles hangt nog ergens boven ons hoofd…. wanneer gaat het vallen?! Wij hopen dat we nog heel lang van deze Thomas mogen genieten.

Tot slot een kleine sfeerimpressie van onze vakantie, wat woorden overbodig maakt.

Met gepimpte fietsen meedoen aan de optocht over de camping op 30 april!

Jarige Michiel toegezongen door het hele veld olv Bob en Babet!

9 Reacties

Geplaatst onder Blog

9 Reacties op Meivakantie

 1. linda

  Fijn dat jullie zulke leuke vakantie hebben gehad op de kleine wolf, echt een super camping, met Bob en Babet en elke morgen de ochtend gymnastiek!
  Goed te lezen dat de pijn van Thomas minder is geworden, hopen dat het zo lang blijft.
  Groetjes uit de Pinksterbloem xxx

 2. Monique

  Ik krijg weer tranen in mijn ogen als ik de blog lees.
  Geniet ervan zolang het kan.
  Superleuke foto’s.

 3. Marianne Timmermans

  Genieten van de vakantie en van jullie jongens. Doen!
  Het blijft moeilijk, maar toch doen!
  Ben altijd bij jullie en leef met jullie mee.

  Groetjes Marianne.

 4. sara

  Jippie even lekker geieten zonder pijn heerlijk zoon vakantie… Leuke fotos hoor echt genieten zo tezien…gaaffff

 5. Jacqueline

  Fijn dat de vakantie zo goed is gegaan. Mooie foto’s. Geweldig dat Thomas minder medicatie nodig heeft.

 6. Mieke Barents

  Geweldig dat jullie zo’n heerlijke meivakantie hebben gehad, en dat Thomas weer levenslustiger is met minder medicatie! Win win situatie voor nu! Hoop dat jullie ook na de vakantie lekker kunnen blijven genieten van de dagelijkse dingen.
  Leuke foto’s!

 7. henriette

  Hoi familie Lutters,
  Bedankt voor jullie blog.
  Wat geweldig dat Thomas minder pijnmedicatie nodig heeft! en fijn dat jullie zo’n leuke vakantie hebben gehad, de foto’s spreken i.d.d. voor zich. Stralende gezichten onder een stralend blauwe lucht.
  Groetjes van familie Beerkens

 8. Piet en Diny

  Hoi Joan – Charlotte en de kinderen.
  Wat fijn dat jullie een fijne vakantie gehad hebben ,
  Ook wel mooie foto’s met die lachende gezichtjes , super gaaf.
  Goed dat de pijn wat minder is. hopen dat het zo blijft.
  Groetjes.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>