New York

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de lieve reacties! Wat is het fijn om te weten dat zovelen met ons meeleven. Het doet ons goed!

Ondanks de domper op woensdag, proberen we er toch het beste van te maken, al valt dat niet altijd mee. We hebben toch dat knagende gevoel dat er nog veel op ons af zal komen en zeker voor Thomas. We hebben een paar uitstapjes gemaakt, die ik aan al die betrokken mensen graag wil vertellen.

Vrijdag 18-5:
Joan en ik zijn naar Pottstown en Reading geweest. Twee kleine stadjes ten noorden van Collegeville. Eens een keer de andere kant op! Gemma had aangeboden dat we maar eens een keertje met z’n tweeën weg moesten gaan, omdat we daar straks geen mogelijkheid meer voor hebben. In Pottstown hebben we wat rondgewandeld, maar het plaatsje was niet echt mooi ofzo, het was een beetje vervallen, veel leegstand. We hebben nog even aan het water gezeten in een parkje bij de Schuylkill River, één van de rivieren die door Philly stromen. Daarna zijn we doorgereden naar Reading, een iets grotere plaats. Daar hebben we rondgekeken bij een shoppingmall en bij een Food Court gegeten. Dat is een plein met allemaal verschillende soorten eettentjes. Eerst hebben we ieder een slice pizza genomen en daarna een bord Chinees. Geen combinatie, maar wel lekker! We kwamen pas thuis toen de kinderen in bed lagen, dus even geen bedtijdstress, haha!

zaterdag 19-5:
Onze buren hadden ons uitgenodigd om mee te gaan naar een Communityday voor families met kinderen met speciale behoeften. Aangezien ons buurjongetje een vorm van autisme (Asperger) heeft, zouden zij ook gaan. Uiteindelijk zijn we helaas alleen moeten gaan, omdat ons buurjongetje ziek was. De dag was van 10-14 uur. Er waren veel activiteiten voor kinderen, zoals een springkussen, speeltuin, spelletjes met blikgooien, eierrace, etc.. Ook konden we gratis een hamburger, hotdog en popcorn krijgen. Het was een leuke middag, waarbij de kinderen lekker konden spelen.
Gemma mocht kiezen wat we gingen eten, omdag Mick (haar man) jarig was. We hadden de dag ervoor een kleine en goedkope barbecue gekocht. Die hebben we ingewijd. En voor het eerst buiten gegeten… (eerder hadden we nog geen puf gehad om de smerige tuinkussens schoon te maken en zonder tuinkussens kun je in die stoelen niet zitten:-()

zondag 20-5:
New York!!! De laatste dag waarbij we echt tijd hadden om met Gemma nog een uitstapje te maken. En wat voor een uitstapje! (Gemma mocht kiezen…;-)
Om 7.15 uur zaten we in de auto op weg naar Trenton. Van daar uit zouden we de trein nemen naar New York. Om half elf waren we midden in de stad. (we hadden een trein gemist omdat we verkeerd gereden waren)
De dag ervoor hadden we al een “Hop on, hop off-tour” geregeld via internet. Boven in zo’n supertoeristische sightseeingbus zaten we, in de zon, ons te vergapen aan alle indrukwekkende gebouwen en het verkeer. Heel veel wolkenkrabbers en natuurlijk gele taxi’s. Ik kan een hele lange blog schrijven over alles wat we gedaan hebben, maar ik denk dat het handiger is om wat hoogtepunten te noemen:
Macy’s: de grootste Bijenkorf in Nederland is er niks bij. We hebben al 20 minuten nodig gehad om naar de wc’s te zoeken, de winkel heeft 9 verdiepingen en het gebouw zelf telt nog veel meer verdiepingen.
Chinatown: erg toeristisch met alle souvernierswinkeltjes. Natuurlijk konden wij het ook niet laten om hier wat te kopen. (Kelly, Lisa, jullie cadeautje komt eraan!) De jongens kregen alledrie een mooie gele schoolbus. Helaas heeft Thomas hem tijdens de rest van de tour verloren (weggegooid), helaas, pindakaas! Hij heeft zijn lesje wel geleerd!
Ground Zero: erg indrukwekkend, ook het monument van de brandweer. Het was er muisstil.
Het vrijheidsbeeld: daar zijn we met de boot naar toe geweest. Ook zijn we op het eiland geweest, waar we een paar mooie foto’s gemaakt hebben van de skyline.
Daarna hebben we nog een hele tour gemaakt door de stad om bij Rockefeller Center uit te stappen. De bedoeling was om naar het ‘Deck’ (de bovenste verdieping van deze hele hoge wolkenkrabber) te gaan, maar de tijd begon te dringen, dus hebben we dat helaas niet kunnen doen. Toen we vervolgens bij de bus terug kwamen, zei de tourguide dat de bus bij de volgende stop klaar was, deze bus ging niet meer verder. Dus besloten we te lopen. En dat hebben we geweten! Zonder dat we er erg in hadden stonden we ineens op Broadway, midden tussen de megagrote lichtreclames. Hoe gaaf was dat!!!
Lang verhaal kort: we hebben genoten! En voor één dag de zorgen rondom Thomas zijn ziekte aan de kant kunnen zetten. We waren pas om 23 uur thuis, maar dat hadden we er wel voor over.

Vandaag is Joan met Thomas alleen naar het ziekenhuis. Thomas heeft een insuflon gekregen, zodat we hem kunnen injecteren met Gm-CSF. Vanmorgen kwamen we erachter dat de sonde dicht zat. We hebben weer alles uit de kast getrokken, maar we hebben hem niet open gekregen. In het ziekenhuis is er dus meteen een nieuwe in gedaan. We hadden eigenlijk woensdag, als hij toch onder narcose was, een nieuwe willen plaatsen, maar helaas.
In de tussentijd heb ik weer 2,5 uur met Jasper gewerkt aan zijn schooltaken. We lopen nog op schema. Straks zal dit wel lastiger worden als we naar het ziekenhuis moeten, maar dat zien we dan wel weer.

Foto’s volgen z.s.m!!

22 Reacties

Geplaatst onder Blog

22 Reacties op New York

 1. Bas en Hanneke mohle

  Wat zijn jullie dapper en jullie kunnen erg trots zijn op jullie gezin. Elke dag kijken we of er een nieuw bericht, blog staat. Fijn om te lezen dat ondanks jullie zorgen ,spanning en onzekerheden, de mogelijkheid en energie hebben om samen de omgeving te verkennen. Heel veel succes en sterkte gewenst. Groet Fam. Mohle

 2. marcia

  Super dat jullie zo genoten hebben en wat een onderneming! Succes deze week, we blijven duimen ( vooral Lucas;-))

  Veel liefs van ons vijfjes xxxxx’jes

 3. hallo allemaal, zo super dat jullie zo’n fijne ontspannen dag hebben gehad!! Wij genieten dan weer van die leuke foto’s.
  En wat schattig dat Thomas weer haartjes heeft.
  Lieve groetjes vanuit Milsbeek.

  Gemma, goede reis terug!

 4. Monique

  Fijn dat jullie een dagje echt hebben kunnen genieten.

  Wilko, Monique, Stijn en Laura

 5. Yvonne Poels

  Wat een avontuur! Leuk om weer wat foto’s van jullie te zien.
  Goed om even een dag alle zorgen zoveel mogelijk aan de kant te zetten.
  Zal wel even wennen zijn als Gemma straks naar huis is.
  Maar ook daar zullen jullie je weg weer in vinden. De komende tijd blijft wel erg spannend, fijn dat we zo goed op de hoogte gehouden worden via het blog en FB!

 6. Rob ief Luc Cas Hesen

  Wat een schitterende foto’s…..echt mooi !! Knap dat jullie die allemaal ondernemen , petje af !! Knuffel van ons x

 7. Rob ief Luc Cas Hesen

  Die ondernemen moet zijn dit ondernemen….sorry….en het haar van Thomas !! Groeit goed he !!….

 8. Hans en Nicole

  wat fijn om zo’n mooie foto’s te zien waarop zo duidelijk is dat jullie echt even genoten hebben!
  Heel veel succes en sterkte voor de komende periode!
  Hans, Nicole, Lars, Janneke en Karlijn

 9. Pieter Miranda Milou Mirthe Drabbels

  Wat een mooie foto’s ! Even geen zorgen, geen spanningen maar lekker genieten samen. Heel veel succes en sterkte gewenst.
  Groetjes van Pieter, Miranda, Milou en Mirthe

 10. Woutri

  Wouw, wat doet dat goed om jullie, ondanks alle zorgen, toch te zien genieten op de geweldige foto’s. Knap hoor!! en het wordt vaak geschreven, maar ook ik neem mijn petje voor jullie af. Hou vol!
  Voor de komende tijd heel veel kracht toegewenst.
  Groetjes Peter, Woutri, Hilda, Jeroen en Stefan.

 11. Familie Kivits

  Wat fijn om te zien dat jullie ondanks alle zorgen nog zo fijn kunnen genieten!
  Heel veel succes en sterkte voor de komende tijd!
  Groetjes van Roger, Inge, Anne en Lieve

 12. Suzanne en Sem

  Wat een super leuke foto’s!! Super dat jullie zo’n super dag hebben gehad met zijn alle.
  Heel veel sterkte en succes voor de komende tijd

  Groetjes Suzanne en Sem

 13. Remco Ilse Sanne

  Geweldige foto’s en belevenissen! Wat fijn dat we zo nog een beetje mee krijgen hoe het met jullie gaat. En wat een geweldig lieve oppas hebben jullie. Geniet zo lang het kan! Als het goed is komt er deze week post van Sanne voor Thomas :) .
  Veel sterkte deze komende tijd!
  Groetjes Remco, Ilse en Sanne Reijnen

 14. Els

  Hej!
  Dat ziet er toch goed uit daar! Hier is het inmiddels ook hartstikke mooi weer geworden.
  Veel succes deze week, want het wordt een spannende.
  Dikke knuf vanuit Horst, Luc en Els

 15. Margret

  Wat een mooie foto’s en weer een mooi verhaal!
  Ik blijf jullie volgen.
  Good Luck!

 16. maurice en karin

  Hallo allemaal,
  Na al die spanning van de afgelopen dagen, geweldig om te lezen dat jullie samen een super leuke dag gehad hebben. Wat een prachtige foto’s.
  Veel sterkte.
  Groetjes, karin en maurice

 17. Anouk

  toppie

  Anouk Hein Nikki Levi en Wess

 18. Raoul

  Dag allemaal,

  Ik volg jullie avontuur iedere dag. Heel veel vertrouwen wens ik jullie voor de komende tijd. Toi toi toi,

  Raoul

 19. Suzan

  new york, alle herinneringen komen weer boven! Fijn om te horen dat jullie genoten hebben en alles even konden vergeten! Wat een mooie foto’s zeg, je ziet jullie genieten! Fijn om te zien!

 20. Peter Francken

  Mooi dat jullie de leuke dingen nu ook even mee kunnen pikken.
  Veel suces de komende dagen weer.
  In venray trekt nu een flinke hagelbui en onweersbui voorbij. Het lijkt wel of iemand buiten het licht heeft uitgemaakt.
  Groeten familie francken

 21. irma

  Wat een superleuke foto’s. Heerlijk dat jullie met z’n allen zo’n dag hebben kunnen genieten van al het moois daar. Ff lekker je zorgen aan de kant en de mooie momenten plukken.
  Jasper, de postbode is weer onderweg heb ik gehoord!!!
  Veel liefs allemaal vanuit Venlo.
  Groetjes Jeroen, irma en de kinderen.

 22. Els

  Hallo allemaal,

  Wat heerlijk om te zien dat jullie zo hebben genoten. Fijn dat het voor Gemma ook zo’n fijne dag was, na alles wat ze voor jullie heeft gedaan. Als ik de foto ‘s zie, krijg ik toch ook wel zin om eens naar New York te gaan. Wie weet, zien we elkaar dan nog….???
  Geniet maar lekker na van deze onbezorgde dag en sterkte weer voor straks!

  Groetjes Els

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>