Nieuws van de oncoloog.

Wat een heerlijk weer gisteren en vandaag. Heerlijk om die kids buiten te zien ravotten en fietsen. ‘s Middags buiten gepicknickt. Gewoon, gezellig… We zijn op de fiets naar het dorp geweest, lekker ijsje gegeten. Thomas is nooit dol geweest op ijs en nu hoefde hij dus ook niet. Dat kwam goed uit, want hij heeft Michiel geholpen. Zo lief, hoe hij Michiel het ijsje zat te voeren. Soms een iets te groot hapje;) En de dag sloten we af met een niet ingewikkelde, maar lekkere eerste barbecue van het seizoen!

 

 Vanmorgen hebben we een telefoontje gehad vanuit Nijmegen. Professor Hoogerbrugge is druk bezig met alle formulieren en het hele dossier van Thomas in Amerika te krijgen. De toestemming voor de behandeling is gegeven, wel wilde de oncoloog in het CHOP (Childrens Hospital of Philadelphia) dat de uitzaaiingen bij Thomas ook nog worden bestraald. Er zitten nog twee piepkleine plekjes, één in zijn bovenarm en één in zijn bovenbeen. Hier was al eerder over gesproken, maar nu kwam het toch wel als een (vervelende) verrassing!  Concreet houdt het in dat er woensdag en donderdag weer de MIBG gepland staat, inclusief een ct-scan donderdag. Of er ook weer apart een afspraak komt om de maskers te maken, hebben we nog niet gehoord. Wij verwachten van wel. Het is dus niet zo dat we elke dag enkel voor de bestraling op en neer gaan naar Nijmegen, maar we zijn woensdag, donderdag en vrijdag weer de hele dag onder de pannen!!! Vrijdag een consult bij prof. Hoogerbrugge, de audioloog en de endocrinoloog (deze gaat over de hormonen die Thomas vanuit de bijnier mist)

Ondertussen gaan de voorbereidingen voor Amerika door. Hier vullen wij het grootste deel van de dag mee. Dit weekend is het even wat rustiger, aangezien er weinig geregeld kan worden. Dus gaan we even niet teveel en vooral leuke dingen doen. Maandag de eerste bestraling. Spannend!

3 Reacties

Geplaatst onder Blog

3 Reacties op Nieuws van de oncoloog.

 1. Nicole Bruystens

  Dat ziet er gezellig uit zeg! Jullie hebben groot gelijk om te genieten van deze mooie dagen met lekker weer!
  Heb vorige week nog even met Michiel “gekletst” toen hij zijn grote neef Koen naar school kwam brengen. Koen heeft het vaak over Thomas in de klas en ik volg jullie mede daarom ook op de voet.
  Ik heb grote bewondering voor hoe jullie met dit alles omgaan en wens jullie het aller allerbeste voor de komende tijd!

  Groetjes Nicole Bruystens-Driessen

 2. Hee, een foto van een etende Thomas!!
  Dat hebben we allang niet meer gezien!
  Ga zo door, Thomas!
  tante Petra

 3. mieke

  Heel veel succes vandaag bij de bestraling!

  Geniet van gister, droom van morgen, maar leef vandaag! Jullie hebben het helemaal begrepen!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>