Persbericht: spectaculair benefietconcert muzikale mijlpaal voor Thomas

Tientallen artiesten en vrijwilligers strijden mee tegen neuroblastoom kinderkanker

19 maart 2012, Venray – Op zaterdag 7 april verzorgen tientallen lokale artiesten in Venray een spectaculair benefietconcert voor het vierjarige kankerpatiëntje Thomas Lutters uit Venray. De opbrengsten komen ten goede aan de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker, waar ook Thomas aan lijdt. Hij hoopt binnenkort samen met zijn familie voor zes maanden naar Amerika af te reizen voor een vervolgbehandeling. Met het concert zullen artiesten en bezoekers de familie Lutters nogmaals een hart onder de riem steken.

Voorzitter Inge Tissen van de Stichting Toekomst voor Thomas: “Het concert is een muzikale mijlpaal. De familie Lutters heeft een zeer intensief half jaar achter de rug waarin Thomas in Nederland de eerste zware behandelingen succesvol heeft ondergaan. Binnenkort hopen ze naar de Verenigde Staten af te reizen voor de vervolgbehandeling. Inmiddels is daarvoor voldoende geld bijeen gebracht, waarvoor we iedereen zeer bedanken. Maar de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker gaat door! Met de opbrengsten van het concert en nog lopende acties steunen we onderzoek of helpen we andere patiëntjes.”

Thomas Lutters is helaas niet het enige patiëntje. Op dit moment strijden alleen al in Nederland meer dan tien jonge kinderen tegen deze verschrikkelijke ziekte. Meer dan de helft van alle patiëntjes overlijdt. Villa Joep is het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. De stichting zamelt geld om via onderzoek een therapie te ontwikkelen die deze kankervorm kan genezen. Het benefietconcert wordt in samenwerking met Villa Joep georganiseerd, waarbij de opbrengsten verdeeld worden tussen Stichting Toekomst voor Thomas en Villa Joep.

Carla Verhoeven uit Heythuysen, ambassadeur van Villa Joep, roept iedereen op naar het benefietconcert te komen. “Uiteraard hopen wij op een massale opkomst tijdens het benefietconcert voor Thomas. Naast een gezellige dag, kunnen we met zoveel mensen een enorm mooi tromgeroffel produceren om alle problemen rondom de ziekte neuroblastoom op de kaart te zetten!”

De eerste ideeën voor het benefietconcert dateren al vanaf december afgelopen jaar. Artiest Angelique Lemmens is een van de initiatiefnemers van het benefietconcert: “Toen ik in december het verhaal over Thomas hoorde, was ik gelijk geraakt. Wat is er mooier dan als muzikant op deze manier bij te kunnen dragen? Fantastisch om te zien dat zoveel mensen bereid zijn zich in te zetten en een bijdrage te leveren om het benefietconcert tot een groot succes te maken”.

Het benefietconcert zal plaatsvinden op 7 april 2012 in sporthal de Wetteling te Venray. Het middagprogramma is speciaal voor kinderen en begint om 14.00 uur. Naast allerlei spectaculaire regionale en lokale artiesten en talent zal meidengroep DJUMBO een optreden verzorgen. Het middagprogramma eindigt om 18.00 uur, waarna het avondprogramma rond 20.00 uur zal losbarsten. Een geweldige mix van bands, zangers, zangeressen en DJ’s zal in twee verschillende zalen de avond tot een geweldige climax brengen, met onder andere spetterende optredens van de populaire dance-act Clockx en Annelie Reijnders en Billy Maluw (oa. bekend van the Voice of Holland). Diverse sponsoren zorgen ervoor dat het concert tot in de puntjes verzorgd is.

Kaarten zijn inmiddels in de voorverkoop en kosten 5 euro per stuk voor het middagprogramma en 10 euro voor het avondprogramma. Zie voor meer informatie http://www.toekomstvoorthomas.nl/event/benefietconcert/ en www.villajoep.nl

Plaats een reactie

Geplaatst onder Nieuws

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>