scans

Vandaag hadden we een MIBG-scan en CT-scan op het programma staan, naast de dagelijkse bestraling.  Dit keer moest Thomas heel lang stilliggen onder de MIBG-scan, omdat ze er een soort 3D filmpje van gingen maken. Thomas moest tijdens de scan zijn masker van de bestralingen aan, zodat de te bestralen onderdelen goed op dezelfde plek lagen. Hij deed het wederom heel goed! Het was erg fijn dat de verpleegsters van de radiotherapie met ons meedachten en de ct-scan meteen aansluitend achter de bestraling deden. dat scheelde ons 3 uur wachten! We waren dus eerder dan gepland weer thuis. Heerlijk natuurlijk, met zo’n mooi weer. De kinderen hebben in hun zwembroek met water lopen kliederen!

Dat deed me denken aan het kinderfeestje van Thomas toen hij 4 werd…. Alle kinderen waren buiten in het zonnetje , zwembadjes op en tuinsproeiers aan, terwijl Tomas geen zwembroek aan wilde en binnen op de bank ging liggen… Hoe ziek was hij toen al… Een week na dat bewuste feestje zaten we op de SEH in Venlo, om een dag later het vreselijke nieuws te horen!

Het was vandaag heerlijk om hem in zijn zwembroek te zien, met een body, zo’n 3,5 kilo zwaarder dan een half jaar geleden…

Als laatste nog even een kort berichtje: We hebben de oncoloog in de wandelgangen gesproken. Hij heeft nog geen datum doorgekregen vanuit de VS. We wachten rustig (ahum) af….

1 Reactie

Geplaatst onder Blog

Een reactie op scans

  1. jolanda

    Heerlijk weer, dan lijkt alles ineens minder zwaar. Fijn dat hij zich nu al zoveel beter voelt als in september dat hij nu wel buiten wil spelen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>