Thomas is thuis.

Er zijn weer een paar rare dagen/weken voorbij.
De eerste weken van het schooljaar stonden in het teken van rust, reinheid en regelmaat. Wennen aan de nieuwe situatie in combinatie met school, werk en clubjes. Van ons beiden gaat het reïntegratieproces door, wat de nodige energie kost. De kinderen hebben met regelmaat last van het gemis van Thomas, meestal ‘s avonds in bed. Dan is het erg moeilijk hoe daarmee om te gaan. Vaak huilen we maar een potje mee en proberen we de kinderen dan rustig te krijgen, of we gaan bellenblazen, of - en dat komt ook voor-  we laten ze gewoon even… Het wordt namelijk ook als excuus gebruikt. En als smoesje om langer op te blijven. Heel moeilijk om het goed in te schatten!

Intussen hebben we ook een evaluatiegesprek met de kinderthuiszorg gehad en zijn we naar de Radboud geweest voor het eindgesprek met de oncoloog.
We hebben heel erg moeten wennen toen de kinderthuiszorg na het overlijden van Thomas ineens weg bleef.DSC_0651 Zij kwamen ruim anderhalf jaar bij ons, steeds dezelfde vertrouwde gezichten. Mensen met wie je langzaamaan toch ook een band krijgt. Dat houdt je niet tegen. Het was fijn om nog even na te kunnen praten en herinneringen op te halen. Lieve mensen, jullie weten het! Enorm bedankt voor ALLES!
In Nijmegen was het een fijn, maar emotioneel gesprek. Nadat we de oncoloog gesproken hadden, die het er zichtbaar ook moeilijk mee had, hebben we de laatste (gevreesde) kraal gekregen voor aan de Kanjerketting. En omdat Thomas zo’n DSC_0650bijzonder kind was (en is) kregen wij het hartje én de vlinder! Vervolgens zijn we nog even bij de maatschappelijk werker en de ziekenhuisjuf geweest. Ook zij vertelden weer wat voor bijzonder mannetje onze Thomas was. En inderdaad…hij maakte iedereen aan het lachen met zijn schaterlach. De verpleging zorgde graag voor hem. Toch fijn om dat nog een keer terug te horen!

Afgelopen week hebben we de verjaardag van Jasper gevierd. Heel kaal zonder Thomas. Aangezien ze in dezelfde week jarig zijn, vierden we de verjaardagen meestal samen. Dit jaar stond Jasper alleen in het zonnetje. We hadden heerlijk weer! Met een lach en een traan…dat is wel zo’n beetje de rode draad door ons leven nu. Vallen en opstaan, van kleine dingen genieten en ondertussen toch (nog steeds) in de overleefstand.

De dag na Jaspers verjaardag heeft hij een spreekbeurt gehouden over Villa Pardoes. Hij was de eerste van de klas en heeft het prima gedaan! We zijn trots op hem!

Vrijdag hebben we Thomas opgehaald bij het crematorium. Een formaliteit met een dieper achterliggend gevoel. Het is niet zomaar een handtekening en weer weg. Je gaat wel weg met de as van je kind in een potje! Jasper was erbij en vond het heel interessant. Misschien mede doordat hij erbij was, was het moment zelf niet te zwaar. We zijn blij dat we Thomas weer in ons midden hebben. Op een rustiger moment gaan we kijken wat we met de as gaan doen. Een sieraad, glazen urn of beeldje behoren tot de vele mogelijkheden. Hiervoor nemen we onze tijd.IMG-20130910-WA0003

Gisteren was Thomas eigenlijk jarig. In plaats van een verjaardag ‘vieren’ we nu een geboortedag. We hebben ’s morgens koffie gedronken met de naaste familieleden. Daarna zijn we naar Toverland gegaan. Het stond eigenlijk nog op de planning om mét Thomas te gaan.
Toverland was één van de favorieten parken. Thomas was gek op achtbanen. ‘s Morgens regende het nog… en zodra we in het park waren begon de zon te schijnen! En we hebben veel witte vlinders gezien. Ikzelf heb even een moeilijk moment gehad toen we in de “Dwervelwind” gingen. De laatste keer dat ik daar in zat was met het schoolreisje, met Thomas. Zodra we uit het “instapgebouwtje” kwamen met het karretje vloog er een witte vlinder voorbij…en toen de rit voorbij was wéér! Dat kan geen toeval zijn! Hij was erbij!20130908_131337 DSC_0612 DSC_0608
DSC_0587

DSC_0601

DSC_0600

Vandaag is Jayden jarig. Vorig jaar hebben Thomas en Jayden nog samen hun verjaardag gevierd in Amerika. Nu zijn ze er allebei niet meer. Hoe oneerlijk en wreed kan het leven zijn… Wij wensen de familie van Jayden veel sterkte.

Vandaag is jouw verjaardag
maar ook al ben je hier niet meer
we missen je nog elke dag
en denken aan je, keer op keer

Vandaag is jouw verjaardag
we maken toch een heel klein beetje feest
in gedachten 

steken we een kaarsje aan
vandaag missen we je het meest

Vandaag was jouw verjaardag
je kreeg er weer een jaartje bij
nu laten we alles even rusten
deze moeilijke dag is weer voorbij….

17 Reacties

Geplaatst onder Blog

17 Reacties op Thomas is thuis.

 1. Loes Linders

  Mooi om te lezen dat Thomas nu in gedachten én thuis bij jullie is en dat iedereen hem zo’n bijzonder kind vond (en vindt!). Veel sterkte ook de komende tijd.

 2. Er gaat geen witte vlinder voorbij of ook wij denken aan Thomas. Bijzonder…

 3. Linda

  Het is net of er alleen nog maar witte vlinders zijn, hij is overal aanwezig, heel apart. Heel veel sterkte…

 4. Bianca

  Dikke knuffel. Mooi hoe jullie ermee omgaan. Thomas zal in ieders hart en herinnering altijd blijven leven.

 5. Marianne Timmermans

  Warme knuffel!

 6. anja

  Mooi hoor, , respect voor jullie

 7. Nicky

  Mooi om thomas zo te gedenken!
  En zoals iemand al schreef, ineens overal witte vlinders
  Overal waar ik kom zie ik er wel eentje…thomas, jayden en wellicht nog meerdere kindjes die rondfladderen!

 8. suzanne

  heel mooie dikke knuffel uit eindhoven
  hopelijk tot gauw

 9. Piet en Diny.

  Mooi maar ook heel moeilijk dat Thomas weer thuis is.
  Maar heel veel respect voor hoe jullie het doen en gedaan hebben .
  En witte vlinders doen ook ons aan Thomas denken.
  Zo’n vrolijke jongen die je nooit meer vergeet.
  Heel veel sterkte.

 10. Nancy

  Gewoon een knuffel. Ik hoop dat ze samen zijn… en het is ongelofelijk ONEERLIJK!
  liefs Nancy (mama van Jayden)

 11. Vera

  Wat gaan jullie er ontzettend knap en mooi mee om.
  Heel veel respect hiervoor.
  Wat mooi dat Thomas er bij was op zijn verjaardag in Toverland.

 12. Els

  Lieve mensen,

  Wat een mooi en ontroerend verslag. Op de verjaardag van Thomas nog eens geluisterd naar “don’t give up the fight”. Van de begrafenis en het liedje voor Jayden. Die twee hebben het vast fijn daar samen…..
  Jullie doen het nog steeds zo goed, zo dapper!

  Tot gauw, liefs Els

 13. fam. Vermeulen

  Ik dacht..ffe kijken op thomas blog..
  Zo mooi dat jullie (nog ) schrijven, en dat wij mee mogen lezen hoe het jullie
  vergaat in de overleefstand……
  Respect ! en dat de vlinders blijven komen, op zulke mooie/moelijke momenten….
  Fladder maar door lieve dappere thomas, en laat ze maar weten dat je er altijd bij zult zijn….

 14. Nicole

  Een buiging als diep respect hoe jullie met dit verlies omgaan. Ook voor de komende tijd wens ik jullie heel veel sterkte!

 15. Mieke Barents

  Sterkte voor jullie allen, bij al die dingen die nog komen gaan en waar Thomas niet lijfelijk aanwezig zal zijn. Jullie weten dat hij er altijd toch zal zijn, laat dit een troost zijn op al die momenten.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>