Thuis!

We zijn weer thuis!

We hebben een mooi afscheid gehad op ‘de Zee’.

Eerst moest er vanmorgen nog een MIBG-scan gemaakt worden. Thomas deed dit zoals gewoonlijk prima. Op het eind had hij een slapende hand en duurde het hem iets te lang, maar goed, hij heeft weer een mooie knuffel verdiend. Dit keer een grote paashaas met wortel;)

Teruggekomen op de afdeling wilde meneertje nog wel even in bad! Natuurlijk jongen, waarom ook niet… Dus heeft hij lekker nog met spuitjes en bootjes gespeeld om vervolgens met schone echte kleren aan (die pyjama’s kunnen we onderhand niet meer zien) op zijn bed geparkeerd te worden. We hebben het erover gehad om de sonde bij Thomas te vervangen, zodat Joan een keertje kon oefenen. We zullen het moeten leren om het straks in de VS ook te kunnen. We vonden alleen niet dat we Thomas daar vandaag mee lastig moesten vallen, en de oefenpop was nergens te bekennen. Dan maar op een later moment!

Wij hebben de laatste instructies meegekregen voor de medicatie thuis en toen stond daar ineens de hele kamer vol met verpleging! Thomas kreeg van iedereen een applaus en natuurlijk hadden wij nog een klein afscheidscadeautje gemaakt. Toen Thomas die cadeautjes gegeven had,  heeft hij nog een cadeautje gekregen, een trofee met het logo van ‘de Zee’ erop. Een echte medaille en natuurlijk de kraal, een paarse slak die voor het ontslag na de stamceltransplantatie gemaakt is. Om jullie een idee te geven: de kanjerketting van Thomas is op dit moment 2 m en 70 cm lang!!!

Coby heeft ons afscheid op film vastgelegd. Na de vlaai aan de verpleging overhandigd te hebben, zijn we richting huis gegaan. Bij de hoofdingang stapten we in de auto en toen begon de sondepomp te piepen. We kregen het zo gauw niet opgelost, dus bedachten we dat we dat thuis wel zouden regelen, dan maar een half uurtje geen voeding. Natuurlijk hebbben we ook in het RMDhuis nog even afscheid genomen en foto’s gemaakt.

Toen we thuis kwamen, wilde Thomas meteen met ‘Thomas de Trein’ spelen! Die had hij echt gemist. Maar eerst moest de voeding weer gaan lopen. Helaas kregen we het probleempje niet opgelost. Wat bleek; het sondeslangetje zat verstopt! Dus vervolgens was om half 3 Jessie van de kinderthuiszorg hier, en heeft Joan toch maar geleerd hoe een sondeslangetje in te brengen. Helaas voor Thomas. Het is en blijft geen pretje…

En nu…. nu gaan we genieten van een (hopelijk) rustig weekend. Weer wennen aan elkaar en de normale dingen die we zo lang niet hebben gedeeld.

Als laatste van dit schrijven wil ik toch één persoon in het bijzonder bedanken. Onze redder in nood, onze rots in de branding, die ontzettend veel van zichzelf en haar gezin heeft weggecijferd om ons te kunnen helpen. Gemma, bedankt!!

7 Reacties

Geplaatst onder Blog

7 Reacties op Thuis!

 1. irma

  Wat fijn dat jullie weer samen thuis zijn. Ik kan me goed voorstellen dat jullie dat gemist hebben!! Geniet lekker van en met elkaar!!!
  Heel veel liefs, Jeroen , Irma, Isa, Stan en Kiki.

 2. Els

  Lieve allemaal, wat is die Thomas toch een bijzonder kind; wat heeft hij het al die maanden fantastisch knap gedaan! Een mensenleven aan ervaringen en tegelijk zo kwetsbaar als je hem onder zo’n groot apparaat ziet liggen. Fijn dat jullie het goed hebben afgesloten op “de zee”. Ik heb gezien hoe jullie je daar thuis voelden. Maar niets is beter dan het echte, eigen thuis. Even rust, even stilte, even samen zijn en genieten van elkaar. Ik wens jullie een heel goed weekend. Een warme groet van Els en Edward.

 3. anja

  HEEL FIJN WEEKEND MET ZIJN ALLEN!

  Geniet ervan!

  gr Anja

 4. piet en diny Rooijackers

  Thomas , Joan ,Charlotte , Jasper, en Michiel.
  Wat lekker om weer samen thuis te zijn . Heerlijk genieten nu van het weekend,
  Even ontspannen dat hebben jullie dik en dubbel verdiend.
  GENIET ERVAN!! Gr. Piet en Diny

 5. coriene

  Hoi Family
  Zo Thomas die kanjerketting van jou is wel heel erg lang geworden zeg!
  Dat wil zeggen dat je in de afgelopen maanden SUPER sterk, stoer, dapper,
  groot, flink, lief, knap en een super kanjer geweest bent.
  Nu allemaal samen thuis lekker genieten van de rust. jullie hebben het dubbel en dwars verdient.
  groetjes Coriene en Sanne

 6. Paul

  Lieve allemaal,

  Dat moet zeker goed voelen dat jullie weer allemaal samen thuis zijn. Mateloos respect voor Thomas, voor de ouders, voor Jasper en Michiel, voor Gemma en voor iedereen die zich zo belangeloos heeft ingezet voor Thomas’ herstel.
  De kanjerketting heeft inderdaad wel een enorme lengte gekregen zeg. Het is een prachtig symbool voor de kracht en het doorzettingsvermogen denk ik. Gefeliciteerd :)
  Liefs
  Paul

 7. Vera

  Fijn joh. Weer lekker met zijn allen thuis. Nu even zo gewoon mogelijk weer alles. Ik hoop dat het lukt om een beetje bij te tanken.
  En dan… op naar Amerika.
  Groetjes Vera

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>