Washington DC

De afgelopen dagen zijn voorbij gevlogen. We hebben een aantal dagen nodig gehad om te beseffen wat het goede nieuws inhield. Geen kankercel meer te bekennen, super! We hebben Thomas wel even moeten uitleggen waarom we niet meteen terug naar Nederland kunnen. Gelukkig lijkt hij het te begrijpen.
De accutanepillen gaan de laatste dagen iets gemakkelijker dan vorige week. Soms kostte het ons wel een uur om hem de pillen te laten nemen. Iedere keer moesten we iets anders bedenken waardoor hij toch weer over de streep getrokken werd. Zoals opa, die hem telkens een centje gaf, of dat we wedstrijdje deden welke van de drie pillen het hardste knalde. (door erop te bijten komt de vloeistof vrij die ingenomen moet worden, de schil mag hij vervolgens uitspugen) Nog twee dagen te gaan en dan zijn we weer twee weken accutane-vrij… pfff….

Thomas zijn Amerikaanse kanjerketting, de

Donderdag zijn we naar een speeltuin geweest om te vieren dat Thomas schoon is. Eigenlijk zouden we naar een treinmuseum gaan, maar dat was alleen in het weekend open. Deze (gratis) speeltuin,  Smith’s Play Place, midden in Fairmount Park, vlakbij Philadelphia wordt door vrijwilligers en giften mogelijk gemaakt. Het speelhuis/mansion (anno 1897) is enkel en alleen gebouwd om in te spelen Dit is vooral leuk voor de kleintjes met boekjes om voor te lezen, een speelwinkeltje, verkeerspleintje en ga zo maar door. De speeltuin er omheen is erg kindvriendelijk en ingericht voor kids tot 10. Het leukste vonden ze de (overdekte) houten glijbaan, waar je met matjes vanaf kon. De kinderen hebben het er enorm naar hun zin gehad, ondanks de hitte. Onze buurvrouw is met haar twee kinderen ook meegeweest. Gezellig! Een aanrader voor de andere Nederlandse gezinnen (met kleine kinderen) hier in Philly.

Joan met Michiel van de glijbaan...

Vrijdag op daycare op cupcakes getrakteerd om te vieren dat Thomas schoon is!

Dit weekend zijn we naar Washington geweest, samen met opa Jan en oma Ria. Vanaf Collegeville is het ongeveer 3:10 uur rijden, te ver om in één dag te doen, dus zijn we zaterdag eerst naar Baltimore geweest. Daar hebben we het Baltimore en Ohio (B&O) treinmuseum bezocht. Het was een erg warme, vochtige dag, waar we allemaal veel last van hadden. Helaas was er in het museum geen airco. De kinderen keken hun ogen uit, zoveel, vooral stoom-, treinen bij elkaar. Waaronder een Allegheny, de grootste en sterkst lokomotief ooit gebouwd en met 45 m lengte en 350 ton zeker geen kleintje. Daarnaast was er nog een dieseltrein die met een aantal wagons een aantal mijl reed en luidtoeterend/fluitend het station verliet. Ook konden ze er spelen met houten en legotreinen. (omdat ze die thuis natuurlijk niet hebben;-)

 

 

 

 

 

 

 

Later in de middag zijn we naar Laurel doorgereden waar we een hotel hadden om te overnachten. Midden in het hotel was een zwembad, waar ik met Jasper en Thomas een snelle duik in genomen hebben. Het was een mooie ervaring om met z’n vijven op één kamer te slapen. Michiel met zijn bedje in de kast, haha!

Het was heeeel gezellig samen in bed!

Michiel met bed in de kast,

 

 

 

Zondagochtend zijn we naar Washington gereden. Eerst hebben we het Pentagon en het Pentagon Memorial aangedaan. Vervolgens hebben we de auto daar vlakbij geparkeerd om met de metro de stad in te gaan. De jongens hadden al zo vaak gevraagd wanneer ze met de metro mochten. Ze vonden het erg leuk, vooral de snelheid waarmee zo’n gevaarte zich in beweging zet. We hebben een hop on- hop offtour gedaan en zijn de hele route blijven zitten. Het was te vermoeiend en te warm om vaak uit te stappen. We hadden een heel enthousiaste gids die veel vertelde. We hebben echt heel veel gezien. Het Washington Monument, Lincoln Memorial, Jefferson Memorial, The National Archives (waar de onafhankelijkheidsverklaring en de grondwet opgeslagen zijn). Maar ook Union station en vooral het Capitol waren prachting. Bij de laatste halte zijn we uitgestapt om naar het Witte Huis te kijken. Jaja, President Obama was thuis! We waren er net op tijd, want het onweer kwam rap onze kant op. Dat is wel te zien op de foto.

In de metro, gele route..

Het Capitol

Washington Monument

Vandaag hebben we Jan en Ria uitgezwaaid. Na drie weken in Amerika zat hun tijd erop. We zullen hun hulp en gezelschap missen. Nu even twee dagen niks en dan begint Thomas aan de 4e kuur. (Ik heb van de buurvrouw begrepen, dat als ze google translate gebruikt, het net lijkt alsof Thomas telkens naar een ‘Spa’ gaat, wanneer hij een kuur krijgt. Laten we het een cycle noemen;-) Maandag a.s. krijgen we een paar weken gezelschap van opa Hans en oma Henny. Het zwaarste deel van de 4e cycle (2e opnameweek) begint volgende week woensdag en dan zullen zij ons ondersteunen.
Aangezien er regelmatig dagen uit zullen vallen, ben ik vandaag al begonnen met de allereerste lesdag van groep 4 voor Jasper. Het was weer even wennen voor ons allebei om de discipline op te brengen, maar de eerste keer schrijven met de nieuwe vulpen was toch wel erg leuk!

8 Reacties

Geplaatst onder Blog

8 Reacties op Washington DC

 1. Yvonne Poels

  Weer mooi verteld allemaal! Fijn dat jullie samen met opa en oma nog leuke dingen hebben kunnen doen. Volgens mij komen de andere opa en oma toch ook al snel een keertje, of heb ik dat verkeerd?
  Succes weer met ‘studeren’; lijkt me idd erg lastig, om er weer aan te beginnen…
  Ik ga nu ook weer aan de slag, ga zo meteen voor de 1e keer naar school, even rustig opstarten. Groetjes, Yvonne

 2. gemma

  Wat fijn dat jullie nu extra kunnen genieten na het goed bericht van Thomas. Het is jullie van harte gegund naar een heftige,onzekere tijd. Deze blog zegt heel veel hoe jullie nu voelen.Mooie foto`s van de jongens en jullie als ouders en grootouders.Fijn dat jullie extra hulp kregen van opa Jan en oma Ria. En dat ze deze blijschap met jullie hebben mogen meemaken.Ze gaan met een goed gevoel terug en dat vind ik erg fijn voor hun beiden.Zo te zien hebben ze ook genoten om bij jullie te zijn.Op naar de 4de kuur dit zal zeker een ander gevoel geven. Fijne weken volgende week met opa Hans en oma Henny.Geniet ervan.

 3. Marianne Timmermans

  Wat fijn dat jullie nu even hebben kunnen genieten na het goede bericht van Thomas. Leuk om te zien dat opa en oma het samen met jullie genieten en dat de andere opa en oma ook komen. Kunnen jullie het nog een keertje vieren! Veel succes bij het vervolg. Moed houden. Ik vind jullie allemaal kanjers!!
  Groetjes Marianne.

 4. jacqueline

  Wat fijn dat opa en oma zijn geweest en dat de andere opa en oma er aan komen. zeker de de zware kuur die gaat komen. Lijkt me lastig uit te leggen aan de kinderen waarom de kuur doorgaat terwijl er geen kankercellen meer zijn.

  Mooie foto’s hebben jullie gemaakt. Fijn dat jullie toch die momenten kunnen nemen om even te genieten en er opuit trekken zeker met de kuur die er aan komt.

  Heel veel sterkte ermee.
  liefs Jacqueline

 5. irma

  Hoi luitjes,

  Door de vakantie had ik het goede nieuws even helemaal gemist!!! Wat een opluchting moet dat voor jullie zijn. Super zeg. Jullie stralen ook allemaal op de foto’s. Errug fijn om te zien. Heel veel liefs.

  Groetjes Irma

 6. Peter Francken

  Succes met de 4e kuur en geniet van de ondersteuning van de opa’s en oma’s.
  Heel veel groeten uit Venray
  De kermis is weer weg dus de rust is ook weer terug.

  Groet Peter

 7. Een volger

  Het gonst in Venray: de goede berichten over Thomas! Meer dan fantastisch en iedereen is even blij! We hopen dat jullie je tijd in de States nog goed doorkomen en fijn dat de “andere” opa en oma ook nog komen.

 8. Tamara

  wauw dan kom je thuis van je vakantie en het enige nieuws wat je boeit is hoe is het met Thomas. En dan log je in en dan Yes wauw kippenvel wat zijn wij zo super blij voor jullie. Geniet van de mooie momenten en succes bij de volgende kuur., fijn dat de andere opa en oma jullie komen ondersteunen.
  (hopelijk hebben de jongens hun kaarten ondertussen gekregen dat vroegen ons jongens als eerste toen we thuis kwamen.)
  Liefs Fam Verrijdt

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>